Imatge de Pep Guardiola donant instruccions durant un partit de la Premier League.

Pep Guardiola reapareix i també es rendeix a Messi: «Ho ha demostrat»

Pep Guardiola és una figura cabdal per a un Messi que ja és etern després d'haver guanyat el Mundial

Sense la figura d'un no s'entén l'altre. Guardiola és qui és en part per Messi; i Messi és qui és en part per Guardiola. És tant indivisible com evident. I ara, capricis del destí, Messi ja té allò que tant anhelava: el seu desitjat Mundial. 

I sí, escala a l'olímp del futbol. Perquè les comparacions comencen a ser irrisòries. Ho sap el mateix Messi i ho sap Guardiola. De fet, hores abans de la final i després d'enfrontar-se el Girona en un partit amistós, el tècnic del Manchester City no va dubtar a l'hora de desfer-se amb elogis cap a Messi. 

«Messi ha tornat a demostrar el seu nivell. L'Argentina és una selecció molt sòlida defensivament. Els seus companys saben que el tenen a ell, i que en qualsevol moment pot decantar la balança. Que hagin arribat a la final ja és un èxit», deia. 

«La final és molt maca. Dos equips que han estat molt sòlids. Defensivament guanyen molts duels i a dalt tenen molta qualitat decisiva», afegia. 

Messi ja és etern 

Si és que no ho era. Leo Messi es va coronar campió del món ahir al Qatar després d'una final d'infart davant França (3-3). De fet, ningú s'ho podia imaginar quan, a falta de deu minuts per al final, l'Argentina guanyava per dos gols a zero. 

Una errada infantil d'Otamendi i l'aparició d'Mbappé, però, van fer que Argentina veiés com s'esmicolava el somni. Messi va tornar aparèixer durant la pròrroga per fer la diana que semblava definitiva. Però el guió va ser capritxós i un penal va tornar la igualada al marcador. Mbappé feia el 3-3 i l'Argentina veia com apareixien (de nou) els fantasmes. 

No va ser fins els penals que es va dictar sentència. I va ser a favor de Leo Messi. El '10' ja és etern i corona així una carrera meteòrica i plena d'èxits. A l'Argentina ara ja no tindran dubtes a l'hora de posar Messi a la mateixa escala de Maradona. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp