Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19

Mor de forma sobtada una sanitària de 41 anys dies després de vacunar-se de la Covid

La dona no va presentar cap símptoma estrany, i finalment l'autòpsia ha descartat que el vaccí tingui res a veure amb la defunció

Sorpresa per la trista notícia que s'ha donat a conèixer sobre una sanitària a Portugal. La dona, de 41 anys, ha mort només dos dies després d'haver-se administrat la vacuna contra el coronavirus. Sonia Azevedo, mare de dos fills, treballava en el sistema de Salut a Porto. Concretament es dedicava a l'àrea de pediatria a l'Institut Portuguès d'Oncologia (IPO), on exercia des de feia uns deu anys.

El cas és, aparentment, força estrany. Sonia va morir de forma sobtada i es dona el fet que només dos dies abans havia rebut la vacuna Pfizer i Biontech contra la Covid-19. Des del primer moment, les autoritats van demanar precaució, a l'espera de l'autòpsia, que finalment ha descartat que el vaccí tingui res a veure amb la defunció de la dona.

Les autoritats i la família assenyalen que en cap moment va mostrar efectes adversos

Cl dir que, en un primer moment, el Consell d'Administració de l'IPO, on treballava, ja va emetre un comunicat assegurant que la mort de la sanitària es va produir de «forma sobtada». Ara bé, va destacar també que, en el moment de posar-se la vacuna no havia mostrat cap simptomatologia adversa ni efecte secundari, o almenys no en va comunicar cap, tampoc durant els següents dies.

La família de la dona s'ha pronunciat també sobre els fets, assegurant que no saben que és el que ha pogut succeir, ja que com ja hem dit, no es va queixar de res després de vacunar-se. És més, segons han explicat, la nit de Cap d'Any la va passar amb ells i no adonar-se de res estrany. «Va passar amb nosaltres Cap d'Any, i estava bé. Va ser vacunada, però no es va queixar de res. No entenc què ha pogut passar», ha explicat un familiar. 

El pare de la dona, visiblement emocionat, ha intervingut en diverses ocasions als mitjans per expressar el seu dolor. «Després de sopar amb nosaltres va marxar a casa de la seva parella. Va ser ell qui em va trucar [l'endemà] a les 11.00 hores per a dir-me que l'havia trobat morta al llit. La meva filla va sortir de casa i mai més la vaig veure amb vida», ha lamentat. 

Els forenses no veuen, per ara, cap relació entre la mort i la vacuna

Amb tot, el cas, segons informen els mitjans portuguesos, es troba sota «secret judicial», però la primera anàlisi forense no veu cap vinculació entre la defunció de la sanitària i la vacuna.  Això no ha evitat que les teories conspiranoiques es disparessin, sobretot entre aquelles persones que, tot i no ser negacionistes, volen pensar-s'ho bé abans de vacunar-se.