Imatge del president de la Generalitat, Pere Aragonès

Nou cop dur per l'independentisme: Pere Aragonès sorprèn amb l'última decisió

El president de la Generalitat anuncia que no anirà a la manifestació de la Diada

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha anunciat que no anirà a la manifestació de la Diada de l'11 de setembre d'enguany.

Segons fonts de la presidència, aquesta decisió s'empara en el fet que Aragonès considera que la seva participació no seria coherent amb el plantejament dels mateixos organitzadors, l'ANC, i argumenta que es tracta d'una protesta «contra els partits i les institucions i no contra l'Estat espanyol, que aprofundeix en les divergències de l'independentisme».

Foto de Pere Aragonès.
Pere Aragonès no anirà a la manifestació de la Diada. | ACN

L'ANC, crítica amb Aragonès

L'independentisme no ha trigat a fer-se ressò de la notícia. Així, la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, s'ha volgut manifestar sobre aquesta qüestió en una entrevista a La Vanguardia, on ha assegurat que si Aragonès no va finalment a la manifestació és perquè «no està implicat en el projecte de la independència».

Ha volgut destacar, a més, que la mobilització convocada a Barcelona no va en contra dels partits. «Va de fer la independència i dir-los que, si no la compleixen, la farem igual amb diferents mitjans, sempre democràtics i pacífics».

▶️ El vídeo de la setmana

D'altra banda, el president de la Generalitat ha assegurat que la independència és l'objectiu principal del Govern i que es faran servir «totes les eines que calguin» per dur-la a terme. Tanmateix, considera que només es podrà aconseguir amb la unió del carrer, dels partits i de les institucions, malgrat la diversitat d'opinions i les divergències. 

També des de Presidència demanen que no es «desviï l'atenció» del que és realment important, que és que la gent continua reclamant la independència, i que la gent «eviti mirar-se de reüll entre els companys de viatge».

Tot i la seva absència a la manifestació de la Diada, han volgut subratllar que Aragonès sí que participarà en diversos actes de l'11 de setembre, com l'ofrena a Rafael Casanova i l'acte institucional a Montjuïc.

Jordi Puigneró sí que hi anirà

D'altra banda, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat que sí que anirà a la Diada organitzada per l'ANC. Ho ha fet pocs minuts després de l'anunci del president de la Generalitat.

Foto de Jordi Puigneró.
Jordi Puigneró sí que anirà a la Diada. | ACN

Cal destacar que Aragonès se suma, així, a la mateixa estratègia que va fer servir Artur Mas mentre era president de la Generalitat, que no va assistir a cap manifestació de la Diada fins que va deixar de ser-ho per preservar el seu perfil institucional.

Tanmateix, tant Carles Puigdemont com Quim Torra sí que van participar en la mobilització cada any que van ser caps de l'executiu.