Pere Aragonès

Cop sobre la taula de Pere Aragonès, que exigeix una resposta de Junts

Junts consultarà si marxa del Govern a la militància el 6 i 7 d'octubre

La reunió de la direcció de Junts per decidir si finalment marxen del Govern ha acabat al voltant de les 19:30 hores d'aquest dijous. Una trobada que s'ha allargat més de 8 hores i que s'ha dut a terme l'endemà que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciés la destitució del vicepresident Jordi Puigneró, el màxim càrrec de JxCat a l'executiu.

Segons el secretari general del partit, Jordi Turull, ha estat una discussió «llarga, honesta i en què s'ha parlat molt poc del partit i molt del país i de la independència».

Ara, el partit li ha passat la pilota a Aragonès i li ha donat fins diumenge per negociar. Junts li farà arribar una proposta de «concrecions, garanties i terminis» sobre els tres punts que exigeix el partit a ERC: la unitat estratègica, l'aposta per l'amnistia i l'autodeterminació, i coordinar l'acció a Madrid.

Foto de Pere Aragonès.
Aragonès no veu novetats en la decisió de Junts. | ACN

No obstant això, i segons fonts de la Presidència, el cap d'executiu ha reiterat que no coneix encara la proposta que el partit ha anunciat a través dels mitjans de comunicació i que, en tot cas, Aragonès ja va donar resposta dimarts a la nit al Parlament als tres punts de l'acord als quals Laura Borràs i Jordi Turull fan referència.

També constata que Junts no ha fet cap posicionament sobre la qüestió de confiança a la roda de premsa d'avui i ha demanat  que respongui clarament si vol ser govern o oposició.

Junts consultarà la militància el 6 i 7 d'octubre

El partit ja ha fixat data per fer una consulta a la seva militància sobre si marxa o no del Govern: serà la setmana vinent, concretament els dies 6 i 7 d'octubre. Una decisió que s'ha pres per unanimitat i que han anunciat Borràs i Turull a la roda de premsa d'aquest dijous posterior a la reunió.

Foto de Jordi Turull i Laura Borràs.
Junts consultarà la militància a principis d'octubre. | ACN

El partit opta així per intentar reconduir la crisi de Govern. Tot i que, durant la roda de premsa, Borràs ha subratllat que fins que no es produeixi el resultat de la consulta no hi haurà per part de Junts «cap altra proposta» per ocupar el lloc de la Vicepresidència ni de Polítiques Digitals i Territori després de la destitució dimarts a la nit de Jordi Puigneró.

Segons asseguren, volen «donar marge a la negociació». Turull ha assegurat que ara es posen «a disposició» del president de la Generalitat per «intentar veure si és possible» un acord, tot i que han admès que encara no li han comunicat la seva intenció de negociar.