Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos cotxes un dia de pluja

Perill a la província de Barcelona per fortes tempestes i baixes temperatures

Diverses comarques de la província de Barcelona estan en alerta per fortes pluges

Sembla que la tardor ha arribat per quedar-se. Aquest divendres comença amb unes temperatures força més baixes que les dels últims dies a bona part de Catalunya i amb alerta per fortes tempestes a la província de Barcelona

Sis comarques estan en risc moderat a causa de les prediccions de pluja i tempestes elèctriques. Es tracta del Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. A més, a la zona de Vic també s'esperen ruixats durant el dia, però en un principi sense cap perill.

La resta de Catalunya viurà una realitat força diferent, ja que s'espera sol per pràcticament tot el territori, excepte a la Vall d'Aran. Tanmateix, el que si s'ha notat és la forta baixada de temperatures respecte als dies anteriors.

S'espera un cap de setmana tranquil

Després d'unes setmanes on la pluja no ens ha donat treva, s'espera un cap de setmana més tranquil. Tant per aquest dissabte 1 d'octubre com pel diumenge 2 d'octubre s'espera sol a tot el territori català. A més, les temperatures també s'apujaran lleugerament. 

Per una altra banda, el vent bufarà fluix i variable a la part central de Catalunya. A les Terres de l'Ebre, en canvi, s'espera un vent moderat amb alguns cops forts. Tanmateix, suposarà un gran canvi respecte a aquesta setmana passada, ja que s'ha viscut a Catalunya fortes ratxes de vent.

S'activa el Pla Bàsic d'Emergències al Vallès Occidental per les pluges

A causa de les alertes per fortes tempestes, l'Ajuntament de Barberà del Vallès, a la comarca del Vallès Occidental va activar aquest dijous, 29 de setembre, la prealerta del Pla Bàsic d'Emergències Municipals. I, a més, mitjançant les xarxes socials, donaven una sèrie de consells per ajudar als veïns en cas d'inundacions.

Així, exposaven la importància d'estar preparats, amb la neteja dels baixants i desguassos; d'estar informats sobre l'estat de la xarxa viària, i d'estar protegits, tant dins com fora de casa.