Imatge de Clara Sorigué i Pere Navarro, durant la presentació del BNEW 2020

Pere Navarro: «El BNEW converteix Barcelona en la capital mundial de la nova economia»

L'esdeveniment, impulsat pel Consorci de la Zona Franca, se celebrarà en format híbrid entre el 6 i el 9 d'octubre

L'esdeveniment Barcelona New Economy Week (BNEW), creat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, arrencarà el pròxim 6 d'octubre amb la intenció de, durant la pròxima setmana, situar Barcelona com «la capital mundial de la nova economia» i de rellançar la seva activitat econòmica. En la presentació, el delegat especial del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha explicat que l'esdeveniment, que se celebrarà fins al 9 d'octubre, neix amb un format híbrid, ja que finalment hi haurà un miler de persones que podran assistir-hi físicament, mentre que hi ha altres 8.000 usuaris digitals registrats de 91 països.

Aquesta iniciativa, que el Consorci de la Zona Franca va anunciar a mitjan maig, en plena pandèmia del coronavirus, amb l'objectiu de reactivar l'economia, està dirigit al públic professional dels sectors de la logística i la indústria digital, així com el sector immobiliari, el comerç electrònic i de les anomenades zones econòmiques. Tant Navarro com la directora general del Consorci, Blanca Sorigué, han deixat clar que no es tracta  «ni d'una fira ni d'un congrés», sinó d'un esdeveniment «innovador i disruptiu», i per a això han fet part de la presentació en forma d'hologrames, com a prova de les innovacions que es podran veure al BNEW.

Les activitats presencials, limitades a 1.000 convidats, es desenvoluparan en tres escenaris singulars de Barcelona: l'Estació de França, la Casa Seat i el Movistar Center de Telefónica, i es desplegaran tota mena de mesures per tal de garantir un entorn segur davant la Covid-19. Sobre els esdeveniments híbrids com el BNEW, Sorigué ha opinat que no faran desaparèixer les fires presencials perquè al BNEW no hi haurà expositors. «Tornarem a fer fires, però segur que s'impregnaran d'aquesta nova manera de fer», ha dit Navarro.

Una inversió de dos milions d'euros

Navarro ha assegurat que l'organització del mateix esdeveniment ha servit per a generar ocupació, ja que ha donat feina a 140 persones de manera directa i a altres 550 de manera indirecta. En aquest sentit, ha revelat que Consorci de la Zona Franca ha invertit dos milions d'euros en aquest esdeveniment, amb la voluntat que tingui continuïtat en els pròxims anys. Sobre això, Sorigué ha dit que, gràcies a l'aportació de prop d'una quarantena de patrocinadors, l'esdeveniment ja serà sostenible des de la seva primera edició.

Pere Navarro, que ha destacat el suport institucional de la cita —Estat, Generalitat i Ajuntament de Barcelona— ha mostrat el seu desig que l'esdeveniment doni lloc a «una xarxa mundial» de BNEW, perquè «tot el que es crea a Barcelona crea marca i tendència», ha afegit en aquesta línia Sorigué. El BNEW comptarà amb un total de 358 ponents, dels quals prop de la meitat seran presencials, i hi haurà un total de 120 empreses representades al Village.

«Barcelona, capital mundial de la nova economia»

Aquest esdeveniment convertirà «sens dubte a Barcelona en la capital mundial de la nova economia», ha remarcat Navarro, que ha assegurat que quan es va dissenyar l'esdeveniment no es podria imaginar «que estaríem en plena segona onada» del coronavirus, malgrat la qual cosa ha afegit que aquest esdeveniment està «vacunat» contra la Covid-19.

Quant a la resta de congressos que organitza el Consorci de la Zona Franca, que han quedat posposats per la pandèmia, com el SIL o el Barcelona Meeting Point, ha dit que la seva intenció és reprendre'ls en 2021, però que encara no hi ha dates tancades. «Veurem el moment en què hi hagi més seguretat per a celebrar-los», ha dit Navarro, que ha destacat el caràcter innovador del BNEW.