Des que la Covid-19 va arribar a les nostres vides han sorgit ja nombroses soques i variants. D'elles se n'ha parlat molt en els últims mesos per les conseqüències que podrien suposar en la lluita de tots els països contra el coronavirus.
S'ha arribat a donar informació molt diferent sobre elles: que són més contagioses, que són més letals, que no ho són, que les vacunes no serveixen contra elles, que sí que serveixen, etc. La veritat és que, de totes les soques que havien anat sorgint, cap preocupava especialment, ja que no semblaven molt més problemàtiques que el virus original.
Recentment, però, s'ha detectat a l'Índia una mutació més de Covid-19. En les últimes setmanes el país ha vist com els contagis del virus no feien més que créixer a un ritme més accelerat del normal. I tot això podria culpa, precisament, d'una nova variant de coronavirus que s'hauria detectat ja en aquest país.
Ha estat el doctor César Carballo al programa de 'Espejo Público' d'aquest mateix matí qui ha fet un toc d'atenció respecte a aquesta variant. El doctor adjunt d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal ha advertit que en qualsevol moment pot arribar a Espanya una nova variant de la Covid-19 que «podria canviar totalment el terreny de joc».
Així ha volgut criticar la prevenció que s'està fent a Espanya respecte a aquest tema: «Les PCR aleatòries que s'estan fent no ens valen», ha afirmat. El metge ha volgut ressaltar la importància de ser «molt més expeditiu en les fronteres».
Així s'ha referit a aquesta nova variant que s'ha detectat ara a Índia i que fàcilment podria expandir-se pel món, arribant fins a Espanya. Cal esmentar que diversos països com França, Regne Unit, Itàlia i Alemanya, entre d'altres, ja han endurit mesures per evitar que aquesta variant pugui entrar en els seus territoris.
«La doble mutació de l'Índia pot infectar pacients que ja havien passat la infecció o evitar l'acció de les vacunes, la qual cosa és terrible», ha assegurat el doctor César Carballo, visiblement preocupat. No obstant això, ha volgut deixar clar que no és a l'única variant a la qual s'ha de tenir por, ja que les que ja són a Espanya també estan fent bastant mal.
Carballo ressalta la importància de les vacunes per frenar el virus
«La variant britànica té una taxa d'atac intrafamiliar, infecta més gent i de forma més virulenta», ha explicat, per afegir després que «la càrrega viral és més alta i estem veient pacients joves que venen a urgències i els hem d'ingressar a l'UCI».
Per això precisament ha demanat un esforç més gran en el pla de vacunació d'Espanya, ja que es tracta d'una cosa molt important per poder lluitar de tu a tu contra la pandèmia que encara ataca el país: «Hi ha molta gent a Espanya amb factors de risc i no podem aturar la vacunació perquè significa que hi ha contagis i morts», ha afirmat.