La Diagonal de Barcelona, sense llums de Nadal

L’empresa subministradora dels llums va comunicar, pocs dies abans de l'encesa, que no se’n podia fer càrrec

Un tram important de l'avinguda Diagona es podria quedar sense llums de Nadal
Un tram important de l'avinguda Diagonal es quedarà a les fosques | Twitter

L’encesa de les llums de Nadal acostuma a donar el tret de sortida a les festes i, en aquesta línia, Barcelona va encetar la campanya nadalenca el passat 22 de novembre. Tot i això, ara ha sortit a la llum que l'avinguda Diagonal es quedarà a les fosques al llarg d'aquestes festes, ja que a finals d’octubre l’empresa que s'havia de fer càrrec de l'encesa va fer fallida.

Per això mateix, doncs, ha estat la mateixa l’Associació Diagonal Centre qui ha decidit prescindir de les llums. L'entitat, que aglutina els comerços del tram de l’avinguda entre la plaça de Francesc Macià i el passeig de Sant Joan, ha optat per prendre aquesta dràstica decisió davant la impossibilitat de trobar alternatives. 

Dificultats per trobar un nou instal·lador

El gerent de l’associació, Àlex Miró, ja comentava ahir mateix a 'Rac1' que l’empresa subministradora dels llums feia pocs dies els havia comunicat no se’n podia fer càrrec. Miró deia que buscaven alguna alternativa per no quedar-se sense llum, però que a la capital catalana hi havia poques empreses homologades per fer aquest tipus de servei.

Els comerciants, tot i això, es mostraven força intranquils: «Hem d’anar a uns altres instal·ladors, renegociar els preus, canvi de llums...». Ara, doncs, la notícia sobre l'enllumenat a la Diagonal cau com una llosa sobre uns comerciants que havien fet «un esforç» per a poder afrontar l'encesa de llums. 

Els comerciants podrien patir greus pèrdues econòmiques

Des de l’Associació d’Empresaris i Comerciants de la Diagonal Centre, finalment, també comentaven que havien «fet un esforç econòmic molt fort per pagar aquesta il·luminació», assumint que «perdem algunes setmanes d’il·luminació».

L'impacte negatiu per als comerços de la Diagonal, doncs, serà ara ostensiblement negatiu i caldrà veure quines alternatives s'ofereixen per a poder frenar el cop que suposarà la no il·luminació de l'avinguda. 


Comentaris

envia el comentari