Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Ruixats, sol i vent l'últim dia de novembre amb un temps molt canviant

Els xàfecs seran molt febles i cauran de matinada i a primera hora del matí. Les ventades seran fortes a les Terres de l’Ebre, punts de Tarragona i l’Empordà

El temps tranquil patirà un petit sotrac aquest divendres, últim dia de novembre. El pas d’un front de matinada farà que caiguin ruixats molt febles o plugims d’oest a est de Catalunya a qualsevol punt. Alguns xàfecs poden persistir fins a primera hora del matí, però la notícia de la jornada serà el vent, que tornarà a bufar amb ganes a les Terres de l’Ebre, punts de Tarragona i l’Empordà.

La nuvolositat anirà ràpidament a menys al matí, quan s’imposarà un ambient assolellat per Tarragona i Ponent que s’estendrà a la tarda a tot el territori, tot i que quedaran algunes restes de núvols al nord-est i al Pirineu. De fet, no es descarta algun xàfec puntual a la tarda en aquests punts, mentre que a la cara nord de la serralada pirinenca hi haurà precipitacions durat tot el dia amb una cota de neu que baixarà dels 1.700 als 1.200 metres.   

El vent de mestral i tramuntana aportarà més aire fred que farà baixar les temperatures a tot Catalunya. Les màximes es mouran entre els 10º i els 15º, localment més altes a punts del litoral. A la cara nord del Pirineu la baixada pot ser més acusada amb la majoria de valors entre els 7º i els 12º. Per contra, les mínimes pujaran una mica amb fred menys intens. 

Torna el vent fort aquest divendres

Un cop passi el front al matí, el vent de mestral i tramuntana es reforçarà i es deixarà sentir amb ganes a les Terres de l’Ebre, sud del Camp de Tarragona i l’Empordà, on hi haurà ventades fortes. En algunes ocasions, no es descarta que algun cop rondi els 100 km/h. Un vent que mantindrà la visibilitat molt bona arreu i que pot permetre veure l’illa de Mallorca des de les parts altes de la serralada litoral catalana, tal i com ja ha passat aquesta setmana a punts com el Baix Penedès, per exemple.

El vent també es deixarà sentir en menor intensitat a punts del sud de Lleida i de Barcelona,així com als cims del Pirineu. A la resta del territori, en general tan sols s’espera que sigui feble o, puntualment, moderat.

Cap de setmana força tranquil a l’espera que pugin més les temperatures

Pel que fa a la previsió del cap de setmana, el primer del mes de desembre, sembla que continuarem amb la dinàmica de sol combinat amb bandes de núvols alts i prims que enterboliran el cel en alguns moments. Entre el vespre de dissabte i diumenge al matí la nuvolositat serà més present i cauran alguns plugims al voltant del Pirineu i al nord-est. 

Els termòmetres es mantindran semblants, amb la previsió que, de cara a la propera setmana, coincidint amb el pont de la Puríssima, pugin de forma clara i es puguin rondar els 20º a prop de la costa. Tot plegat amb un temps molt tranquil marcat pel sol i la bonança.