Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Sol i núvols en un cap de setmana de temps força tranquil

La nuvolositat serà més abundant entre dissabte a la tarda i diumenge al matí sense descartar alguns plugims. La setmana vinent les temperatures pujaran amb ganes

L’anticicló s’ha instal·lat aquests dies a casa nostra  després de moltes setmanes de tardor amb pluges intenses. El sol domina en general però van creuant petits fronts molt desgastats, com el que arriba la matinada de divendres amb alguns ruixats molt febles i vent fort a les comarques de Tarragona i a l’Empordà. El cap de setmana, el primer del mes de desembre, es presenta amb un temps força tranquil però amb petits matisos. 

Dissabte serà un dia força assolellat però amb el pas de bandes de núvols alts i prims, com aquests dies enrere. La diferència serà que, a partir de la tarda i vespre, la nuvolositat es farà més present pel sud i Ponent i anirà avançant cap a la resta de Catalunya. Tan sols esperem alguns ruixats poc importants i molt locals. Diumenge serà un dia similar amb sol combinat amb bandes de núvols inofensives. 

Pel que fa a les temperatures, baixaran més i les màximes es situaran entre 2 i 3 graus per sota de les que estem tenint aquests dies amb un ambient més fresc. La majoria es mouran entre els 11º i els 16º, més altes de forma local en trams de la costa i més baixes a muntanya. Les nits seran fredes, però les temperatures no baixaran tant com en jornades anteriors i hi haurà algunes boires a l'interior. No obstant, la visibilitat serà bona en conjunt tal i com ha passat aquests dies, cosa que ha permès veure l'illa de Mallorca des de la costa catalana. 

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Petit canvi de temps entre dissabte i diumenge

La nuvolositat en augment de dissabte al vespre es mantindrà fins diumenge al matí, però tan sols s’esperen alguns ruixats molt febles o plugims a punts del Pirineu, nord-est i de Ponent. Un canvi poc important que no comportarà més conseqüències, si bé seguirà entrant aire més aviat fresc que mantindrà les temperatures frenades.

La resta del diumenge, esperem un dia, de nou, de sol i núvols i encara amb algun plugim al voltant del Pirineu. Dos dies força aprofitables a l’aire lliure amb un temps molt tranquil que tindrà continuïtat la propera setmana.

El s núvols prims seguiran creuant tot Catalunya
El s núvols prims seguiran creuant tot Catalunya | Àngel Galán

 

Pujada clara de les temperatures per la Puríssima

Tot i que estiguem apropant-nos a l’hivern, la veritat és que les temperatures faran el camí totalment al contrari, ja que aquesta propera setmana, en queè arriba el llarg pont de la Puríssima,  els termòmetres volen pujar amb ganes i es rondaran els 20º a la costa amb un temps que, en general, serà molt tranquil amb dies més aviat assolellats.