Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de diverses persones anant amb bici i una dona fent el gest de prohibit

El perillós gest dels ciclistes que la DGT vol eliminar a força de multes

La DGT ha decidit imposar una severa multa a aquells ciclistes que se salten el Reglament de Circulació

La DGT ha posat la seva atenció en un gest comú entre els ciclistes que pot resultar molt perillós a la carretera. Aquest gest, que molts ciclistes fan sense pensar en les conseqüències, pot portar a multes considerables. La DGT està decidida a eliminar aquesta pràctica amb sancions, amb l'objectiu de millorar la seguretat viària.

La rutina perillosa dels ciclistes que preocupa la DGT: compte amb la multa

Un dels gestos més perillosos que fan alguns ciclistes és circular sense les mans al manillar. Aquest comportament, encara que pugui semblar inofensiu, pot causar accidents greus.

La DGT ha identificat aquesta pràctica com una infracció que posa en risc tant el ciclista com altres usuaris de la carretera. Una infracció que els costarà als ciclistes 200 euros de la butxaca.

  Altres multes per infraccions de ciclistes

  La DGT ha establert multes específiques per als ciclistes que no compleixin les normes de circulació. Algunes de les sancions més comunes són:

  Una persona anant amb bicicleta per una carretera deserta
  Quan anem amb bicicleta, no hem d'oblidar posar les mans al manillar | PixaBay
  • No fer servir casc en vies interurbanes: La multa per no portar casc és de 200 euros.
  • Circular en paral·lel a vies interurbanes sense visibilitat: Aquesta infracció pot ser sancionada amb una multa de 100 euros.
  • No respectar els senyals de trànsit: Les multes per no obeir els senyals poden variar, però acostumen a rondar els 200 euros.
  • No portar llums o elements reflectors en condicions de baixa visibilitat: Aquesta infracció pot ser sancionada amb una multa de 80 euros.

  Pren nota de les obligacions dels ciclistes a la carretera

  La DGT insisteix que el compliment de les normes de circulació és fonamental per garantir la seguretat de tots a la carretera.

  Els ciclistes, igual que els conductors d'altres vehicles, han de ser conscients que les accions poden tenir conseqüències greus. Segons la normativa vigent, els ciclistes deuen:

  • Circular pel voral: Sempre que sigui possible, els ciclistes han d'utilitzar el voral. Si no hi ha voral, han de circular el més a prop possible de la vora dreta de la calçada.
  • Circular en fila índia: En vies interurbanes, els ciclistes han de circular amb fila índia. Només poden circular en paral·lel en trams amb bona visibilitat i quan no entorpeixin el trànsit.
  • Respectar els senyals de trànsit: Els ciclistes han d'obeir tots els senyals de trànsit, igual que qualsevol altre vehicle.
  • Usar casc: És obligatori l'ús de casc en vies interurbanes i recomanable en zones urbanes.
  • Il·luminació i reflectors: En condicions de baixa visibilitat, els ciclistes han de portar llums i elements reflectors.

  A més, la DGT està duent a terme campanyes de conscienciació per educar els ciclistes sobre la importància de seguir les normes. Aquestes campanyes busquen reduir el nombre d'accidents i millorar la convivència entre els ciclistes i altres usuaris de la carretera.