María Escario

La periodista María Escario, diagnosticada amb càncer de mama: «Soc una més»

María Escario ha rebut la pitjor notícia sobre la seva salut

María Escario ha anunciat la pitjor notícia possible sobre la salut, i és que la periodista pateix càncer de mama. Una malaltia que la portarà a allunyar-se durant un temps de la televisió.

«És el moment de fer una pausa, confiar al màxim en la ciència i concentrar tota la meva energia en la curació», explica al compte de Twitter.

La periodista, que fa dècades que està lligada als mitjans de comunicació, decideix prioritzar-se a si mateixa per primera vegada.

«Sóc una més amb càncer de mama i vaig a vence'l", ha dit als seus seguidors, que quedaven força impactats.

Sent una de les cares més conegudes de la televisió pública, són molts els missatges d'afecte i suport que ha rebut enmig d'un dels moments més durs de la seva vida.

«Carinyo, sé que ho pots fer», li han escrit. «Endavant, molts ànims i tot el meu amor i la meva energia positiva! Sé que tenim Maria per a molts anys. T'estimo».

María Escario
María Escario porta molts anys de carrera a TVE | Europa Press

«Tota la força i l'ànim… t'estimem i t'admirem», es pot llegir. «Avui dia gràcies a la ciència hi ha molts tractaments, ànim i et transmeto tota la força del món».

La periodista començava la seva llarga carrera el 1985 i la major part l'ha desenvolupada als Informatius de RTVE.

Bé com a presentadora dels Telenotícies durant els caps de setmana o de les edicions diàries d'Esports.

María Escario fa front a un duríssim sotrac a la seva salut

A més, també ha participat en la cobertura de ni més ni menys que set Jocs Olímpics i desenes d'esdeveniments esportius internacionals, incloent-hi mundials de futbol.

I just per la seva tasca i vocació ha rebut guardons com el 'Premi Ondas 2013' o 'Premi Zapping 2009' a millor presentadora.

Aquest sotrac en la seva salut arriba en un moment força complicat per a Escario, ja que just el mes de novembre passat s'acomiadava de la seva mare. «Bon viatge mare, i fins aviat. Descansa», escrivia.

María Escario
María Escario fa front a un dur revés | Europa Press

Un cop molt dur, ja que la presentadora sempre hi ha estat molt unida, que curiosament compartia el seu mateix nom.

A més, ha estat habitual veure-la dedicant-li els nombrosos premis que ha guanyat. «Aquest premi és per a elles i sobretot per a la veritable Maria Escario, la meva mare».

Tot i que la batalla contra el càncer es dura, no és la primera vegada que s'enfronta a un problema de salut.

Fa just deu anys, María Escario patia un ictus amb tot just 52 anys del qual es va acabar recuperant completament.

«No vaig deixar mai de tenir fe en mi mateixa. Sempre vaig tenir ganes de curar-me; d'enviar sempre al meu cervell missatges de positivitat», deia en aquell moment. I segur que aquesta vegada aplicarà el mateix lema per tirar endavant.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp