Imatge d'un plat damunt la taula d'un restaurant

Obliguen a tancar sis restaurants de Barcelona i els donen pocs dies de marge

Els espais hauran d'abaixar la persiana el dia 8 de gener

Sí, és ben bé així. El Port Olímpic de Barcelona es modernitza i això afecta de ple a tots els restaurants de la zona. Segons explica El Nacional, els sis restaurants del moll de Gregal del Port Olímpic de Barcelona que encara tenen obert hauran de tancar portes el proper 8 de gener

Es tracta d'Empire, La Fonda del Port Olímpic, Tocca Ristorante, La Taberna Gallega de Marcos, La Barca del Salamanca i El Cangrejo Loco. El per què del tancament rau en les obres de remodelació del l'entorn del Port per a adaptar-lo a la nova filosofia de l'economia blava —basada en l'ús sostenible dels recursos oceànics per al creixement econòmic—. 

No és, però, un tancament per sempre. Si tot funciona segons s'ha previst, els restaurants esmentats podran reobrir durant l'estiu de l'any 2024. Quan està previst que a Barcelona s'hi disputi la Copa Amèrica de Vela

El 8 gener, l'últim servei 

Serà l'últim dia, l'últim servei. Això sí, amb asterisc. El pla amb el Port Olímpic de Barcelona té una data marcada amb vermell: la Copa Amèrica de Vela. 

Amb aquest objectiu es treballa i està previst que, abans de l'estiu del 2024, els restaurants La Fonda del Port Olímpic, La Barca del Salamanca, Tocca Ristorante, La Taberna Gallega de Marcos, Empire i El Cangrejo Loco puguin tornar a obrir. 

El 22 d'agost del 2024 s'espera que estiguin oberts 

Serà aleshores quan es donarà el tret de sortida a la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela. Arrencarà amb les regates prèvies i la competició es podrà veure des de la platja, ja que se celebrarà a 200 metres. A més, es posaran pantalles gegants al Moll de la Fusta. 

Sobre la Copa Amèrica, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va dir que Barcelona tenia una «oportunitat d'or» per a reimpulsar la ciutat. «El món tornarà a veure una ciutat que estima l'esport, el mar Mediterrani i és referent internacional d'uns valors de ciutat democràtica i oberta al món», va dir. 

De moment, però, qui en paga les conseqüències, són els restaurants del Port Olímpic. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp