Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.

La petició que acaba de llençar el PDeCAT al Govern sobre la data de les eleccions

Chacón critica l'executiu en funcions per no tenir prou previsió de l'evolució de la pandèmia

Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

La candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, ha animat el Govern a redactar un nou decret de convocatòria electoral. «Que faci un nou decret i aprovi el que vulgui, però que ens tregui d'aquesta situació. Si ha de ser un decret, que faci un decret», ha insistit en una atenció telemàtica als mitjans aquest divendres. L'exconsellera ha afirmat que la incertesa sobre la data electoral no és bona per a ningú, i ha criticat l'executiu en funcions per no tenir prou previsió de l'evolució de la pandèmia.

Un dels recurrents, disposat a retirar el recurs si el Govern fa un decret «impecable jurídicament»

Izquierda en Positivo, un dels partits que ha recorregut l'ajornament del 14-F al TSJC, està disposada a desistir del seu recurs si el Govern fa un nou decret «impecable jurídicament». En una atenció als mitjans de comunicació, la candidata del partit a la presidència de la Generalitat, Celia Cánovas, ha defensat que el decret actual és «il·legal» perquè «atempta» contra la Constitució i l'Estatut. I ha demanat al Govern que es reuneixi amb les dues parts que han recorregut amb mesures cautelars per arribar a un acord. Si l'executiu català acceptés aquesta oferta, no serviria de res si no hi està d'acord també la persona particular que també ha presentat recurs. Cánovas assegura que darrere seu no hi ha el PSC.

Izquierda en Positivo fa una proposta per ajornar les eleccions fins al 28 de març. Per tant, una data similar a la què el PSC va posar sobre la taula la setmana passada. El Govern va descartar aquesta possibilitat perquè diu que no es poden arriscar a un segon ajornament electoral i que no hi ha suficients garanties per al març. Cánovas reclama al Govern que admeti que va fer malament el decret, que segons la candidata d'Izquierda en Positivo, «no s'aguanta per enlloc».

La també advocada ha argumentat que el decret deixa en suspens les eleccions en comptes d'ajornar-les i que, a més, s'atorga la competència de convocar unes noves eleccions al vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, quan no les té. I és que, segons ha recordat, les eleccions del 14-F es van convocar automàticament després de la inhabilitació de Quim Torra. La candidata d'Izquierda en Positivo ha volgut deixar molt clar que darrere el seu recurs no hi ha el PSC i ha assegurat que ha actuat en «defensa de la legalitat».