La petició del 'pequeño Nicolás' per tenir protecció a Barcelona

Va enviar una carta a l'Estat al·legant la seva «elevada notorietat pública»

El 'pequeño Nicolás', detingut per intent d'apunyalament
Francisco Nicolás es va veure enmig d'una concentració a Sants, increpat pels CDR | EFE

Un agraïment per haver informat de la seva visita a Barcelona és la resposta que va rebre el 'pequeño Nicolás' a la seva petició de protecció durant la seva estada a la ciutat comtal. Nicolás va dirigir una carta al ministeri de l'Interior demanant mesures de seguretat «davant els fets ocorreguts a Catalunya» i donada la seva «elevada notorietat pública», tal com explica 'Voz Populi'. 

L'Estat va tramitar la sol·licitud com la de qualsevol càrrec que necessita protecció en un dels seus desplaçaments, però finalment el jove arribaria a Barcelona el 15 de novembre sense cap vigilància i en marxaria igual i amb una contusió a la cuixa, segons l'informe mèdic, després de veure's enmig d'una tensa concentració a Sants, increpat pels CDR

La delegació del govern «no va fer res», lamenta Nicolás

La sol·licitud va arribar a Catalunya, als Mossos d'Esquadra i a la Policia Nacional. Els cossos de seguretat van rebre la comunicació del ministeri, però la delegació del govern espanyol no va adjudicar cap mena de mesura de seguretat. «Sol·licitem que se'ns clarifiqui si les han considerat necessàries i facilitar les labors de coordinació, informant qui procedeixi de l'arribada, horaris, allotjament, sortides i telèfon», insistia l'entorn de Nicolás. No van rebre resposta. 

«No van fer res», lamenta Francisco. Creu que necessitava protecció com a màxim responsable del partit polític Influencia Joven, càrrec que el defineix al seu perfil de Twitter. La seva formació no va obtenir l'aprovació de la Junta Electoral per presentar-se als comicis europeus. 

Ara Nicolás segueix pendent de ser jutjat el març de 2020 per una sèrie de delictes que l'han col·locat a les portades des que el 2014 passava d'estudiant de dret a detingut per falsedat documental i usurpació de funcions públiques, entre altres. El 'pequeño Nicolás' va ser acusat de fer-se passar per un agent del CNI i per un enllaç del govern i la Casa Reial, a fi d'enganyar un empresari. Fa només una setmana, sumava nova acusació per un delicte de lesions, en intentar apunyalar el cambrer d'un restaurant de Madrid amb un ganivet.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari