URGENT

🚔 Fortes càrregues dels Mossos en una manifestació que ha acabat en aldarulls a Terrassa

La petició que ha rebut Salut: vacunar els policies locals com a personal prioritari

El sindicat CSIF apunta que els agents han de ser considerats col·lectiu de risc perquè treballen a primera línia

Un control de la Policia Local de Mataró el 30 de març de 2020
Un control de la Policia Local de Mataró el passat 30 de març de 2020. | ACN

El sindicat CSIF ha demanat al Departament de Salut que iniciï els tràmits per aprovar la vacunació dels cossos de Policia Local com a serveis essencials. El sindicat ha agraït al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que hagi demanat a Salut que els agents dels Mossos d'Esquadra i dels cossos de Policia Local de Catalunya siguin prioritaris en els plans de vacunació contra la Covid-19.

Des de CSIF s'ha apuntat que els policies locals «estan en primera línia enfrontant la pandèmia» i han de ser considerats col·lectius de risc. Per això, ha demanat que es faci la proposta al més aviat possible —donant-li trasllat al Consell Interterritorial de Salut— i que s'iniciïn els tràmits necessaris per fer-la efectiva.

CSIF reclama el tancament d'escoles fins que millori la situació epidemiològica

Aquesta mateixa setmana, el sindicat CSIF ha reclamat «el tancament dels centres educatius i la suspensió de les classes» a tot Catalunya com a mesura preventiva fins que es redueixi la corba de contagis, disparada en aquesta tercera onada de Covid-19. Segons explica el sindicat en un comunicat, les dades epidemiològiques actuals dupliquen les que hi havia el 22 de desembre, quan es van iniciar les vacances escolars de Nadal.

En aquest sentit, CSIF considera que l'onada de fred que pateix bona part del país «dificulta la ventilació dels centres». Així mateix, el sindicat ha mostrat la seva preocupació davant les noves soques del virus, que fa més difícil garantir «unes condicions segures» per al professorat i l'alumnat. Des de CSIF constaten que hi ha una enorme incertesa i preocupació per part de personal docent davant l'inici del nou trimestre. «No es pot dilatar la situació fins que sigui tard».

«Ens estan arribant nombroses queixes dels docents perquè estan patint molt baixes temperatures en els centres i és molt complicat garantir una correcta ventilació, imprescindible davant el virus», ha assegurat el sindicat en un comunicat.


Comentaris

envia el comentari