Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del nen Oliver amb la cara pixelada

El petit Oliver aconsegueix el miracle: comunicat urgent de Sant Joan de Déu

El petit rebrà l'alta de l'hospital Sant Joan de Déu en quatre o cinc dies

L'Oliver, el nen de dos anys i mig amb un tumor cerebral, rebrà l'alta de l'hospital Sant Joan de Déu en quatre o cinc dies. Després de l'operació, on li van extirpar el tumor de la grandària d'una mandarina, entrarà en un assaig clínic a Madrid. El seu càncer, un Ependimoma, rebrà un tractament de quimioteràpia que si resulta exitós, continuarà amb radioteràpia, han informat els metges que el tracten.

Tant els especialistes com la família s'han mostrat molt esperançats amb l'evolució del petit. «Evoluciona cada dia millor i ahir va donar un parell de passets», ha afirmat molt esperançat als mitjans el pare d'Oliver, Alejandro Romero. No caminava des d'octubre i també ha començat a parlar.

Encara el procés mèdic per a la curació 

El pare, molt emocionat i especialment agraït, ha reconegut què s'ha passat d'un diagnòstic molt dolent a un camí per recórrer ple d'esperança. Malgrat que les bones notícies i que tant l'operació com la recuperació han estat favorables, l'Oliver inicia ara un llarg recorregut de curació. El tumor requereix un tractament que inclou l'extirpació i la radioteràpia al qual l'Oliver unirà prèviament un tractament de quimioteràpia dins d'un assaig clínic que durà a terme a Madrid, ha explicat l'oncòloga Ofelia Cruz.

En arribar a Barcelona, en un avió medicalitzat pagat per un empresari anònim des de Mèxic, l'equip mèdic van estabilitzar-lo perquè pogués suportar la cirurgia. Després de col·locar-li la vàlvula, el nen va ser intervingut en una complexa operació en la qual es va extirpar més d'un 98% del tumor de la grandària d'una mandarina. Després de la intervenció, la seva situació neurològica és molt bona i s'espera que en poc temps la seva situació sigui de normalitat i que pugui rebre l'alta en quatre o cinc dies.

Quan rebi l'alta començarà la segona fase del seu procés de curació. Tot i que el tumor que té Oliver es tracta amb cirurgia i radioteràpia, abans d'això, el petit rebrà un tractament de quimioteràpia d'uns dos mesos dins d'un assaig clínic a Madrid, ha detallat Cruz. Si la ressonància certifica l'efectivitat de la quimioteràpia, el següent pas serà iniciar un cicle de cinc o sis setmanes de radioteràpia.

No és l'únic infant que pateix aquesta malaltia

El petit ho encara a full d'energia, ha explicat el seu pare. Tota la família sap que és el començament i que l'Oliver ha tingut molta sort.

A l'Estat hi ha un centenar de nens amb el mateix càncer. «Hi ha molta gent que està igual o pitjor», ha recalcat Romero, que no pot parar d'agrair a tots i cadascun dels professionals que estan treballant per a salvar la vida del seu fill.