El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, amb una senyera darrere

JxCat vol reobrir bars i restaurants si hi ha toc de queda mentre Vergés s'hi oposa

El conseller d'Empresa repta ERC a aprovar la mesura des de l'executiu com en el cas de l'exempció de la taxa turística

Nova picabaralla entre Junts per Catalunya i ERC al Govern, ara fruit d'una ofensiva dels consellers 'puigdemontistes' i que ha verbalitzat Ramon Tremosa, convertit en ariet d'ERC al Govern i figura cada cop més visible a l'executiu, coincidint amb les seves intencions de presentar-se a les primàries de JxCat. El conseller d'Empresa i Coneixement aposta obertament perquè s'autoritzi la reobertura de bars i restaurants si, finalment, s'aplica el toc de queda.

Junts per Catalunya discrepa públicament de la consellera Vergés

La mesura, que ha traslladat en nom dels membres de Junts per Catalunya al Govern, vol compensar les pèrdues que acumula el sector arran del tancament en vigor fa una setmana, però contradiuen el que ha expressat públicament la consellera republicana de Salut, Alba Vergés, que ha desvinculat la possibilitat del toc de queda de la mesura del tancament de bars i restaurants.

Tremosa ha argumentat que la majoria dels contagis es produeixen «a la nit», quan es relaxen les mesures de seguretat durant les trobades socials, i aposta per un model similar al francès, amb toc de queda i obertura d'establiments fins les nou de la nit. Tremosa ha demanat als membres d'ERC a l'executiu que valorin l'aprovació de la proposta, tal i com van donar suport a l'exempció de la taxa turística.

Sàmper ja va proposar la reobertura de bars i restaurants

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, explicava aquest dijous que, en cas que es tirés endavant el toc de queda, el Govern de Catalunya podria aplicar mesures «menys restrictives» durant el dia, combinant la mobilitat amb «altres mesures que per exemple no facin tan dura la pandèmia a nivell d'aturar l’economia». Sàmper ho deia en referència a la mesura de reobertura de bars i restaurants i a la possibilitat, tal com aquest divendres ha dit el conseller Tremosa, de reobrir-los en cas de toc de queda.

Amb tot, sembla que la qüestió genera discrepàncies entre JxCat i ERC, que els consellers 'puigdemontistes' han optat per subratllar aquest divendres fent públic el seu posicionament, que topa de front amb el de la consellera Vergés.