Imatge d'arxiu de Pilar Rahola, amb vestit negre i jaqueta blanca, somrient a càmera

Les restriccions fan esclatar Pilar Rahola: missatge directe al Govern

La periodista i escriptora es converteix en aliada inesperada de bars i restaurants: «Que puguin donar sopars!»

Un dels sectors més castigats per les restriccions anti-Covid a Catalunya és la restauració. Des de fa més de quatre mesos, els bars i restaurants no poden obrir més enllà de les cinc de la tarda, quedant-se sense poder oferir el servei de sopars. En aquest sentit, diferents veus del sector reclamen des de fa setmanes que el Govern flexibilitzi les mesures en els establiments d'hostaleria, el darrer cop aquest mateix dimecres. Ara, els bars i restaurants han trobat una aliada en la periodista i tertuliana Pilar Rahola, que ha tocat el crostó de les autoritats catalanes per tal que obrin la mà al sector.

En un vídeo a través del seu canal de YouTube, 'Paraula de Rahola', la periodista ha carregat contra el Govern i la seva gestió. «El món de la restauració està exhaurit! S'estan destruint llocs de treball, pimes, empreses familiars. Facin el favor! Que els restaurants puguin donar sopars! Obrin els bars, que pugui haver-hi oxigen!», ha dit.  Rahola ha reflexionat sobre la situació, preguntant-se: «Quin sentit té que tot estigui tancat a les cinc de la tarda? Els joves i la gent socialitza a parcs i places, i tenim l'efecte 'botellón'!».

Rahola diu que «no ho pot continuar pagant el món econòmic»

Tot i que reconèixer que la situació és complicada, Rahola ha afirmat que «el poble de Catalunya ha estat responsable i comprensiu amb les dures mesures. Però també hem de dir al Govern, Argimons, Procicats, a tothom que tingui responsabilitats, que comença a haver-hi una fatiga molt profunda. No podem més». En aquest sentit, la periodista ha reblat que «no ho pot continuar pagant el món econòmic. És cert, cal salvar vides. Però també s'ha de salvar l'economia. Si a banda de les dades de la Covid-19 també poséssim les dades de les empreses que s'ofeguen, que estan a l'UCI o que moren, també quedarien molt esfereïts».

Davant aquesta situació, Pilar Rahola ha afirmat que el Govern «té la responsabilitat de gestionar bé la sanitat, però estan gestionant malament l'economia». La periodista i escriptora ha demanat als polítics que «es posin les piles. Cal salvar el que queda. I cada vegada queda menys».