Imatge d'un grup d'empresaris treballant en una oficina

Pimec portarà els testos ràpids d'antígens directament a les empreses

Pimec portarà els testos ràpids d'antígens directament a les empreses

Pimec ha anunciat que portarà els testos ràpids d'antígens a les empreses. Segons ha detallat el secretari general de la patronal, Antoni Cañete, els testos es faran 'in situ' i sota demanda de les empreses, que n'hauran d'assumir el cost. D'aquesta manera, l'entitat fa un pas més i amplia el projecte de portar els testos als polígons de Catalunya a través d'unitats mòbil. Precisament aquest dijous s'està fent un cribratge al polígon industrial Riu d'Or-Casanovas de Sant Fruitós de Bages, que ha comptat amb la visita del conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. Es tracta de la tercera acció d'aquestes característiques que fa Pimec i, en aquest cas, està previst que hi participin 234 treballadors de 16 empreses diferents.

La iniciativa 'Pimec covid free' ha arribat aquest dijous al polígon industrial Riu d'Or-Casanovas de Sant Fruitós de Bages. Es tracta d'un projecte que va posar en marxa el passat 5 de novembre la patronal Pimec, amb la col·laboració de Mutuacat, i que ja ha arribat a tres polígons industrials del país (Sant Quirze del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Sant Fruitós de Bages). Concretament a Sant Fruitós, es realitzaran al llarg de tot el matí al voltant de 232 tests a treballadors de 16 empreses diferents.

El secretari general de Pimec Antoni Cañete, ha subratllat que han estat «la primera entitat a portar els testos d'antígens ràpids al món de l'àmbit laboral» i considera que això permet «tenir més seguretat en l'activitat» empresarial. En aquest sentit, Cañete ha detallat que, un cop es detecta un positiu amb el test d'antígens, se li fa una prova PCR per corroborar el resultat. Fins ara, ha dit, la valoració és «molt positiva».

A demanda de les empreses

En els dos cribratges anteriors, a Sant Quirze del Vallès i Sant Feliu de Llobregat, Cañete ha dit que els resultats van ser «desiguals». En el primer cas, es van fer 165 testos, dels quals tres van donar positius. En el segon cas, ha dit, es van realitzar 250 proves i cap va donar positiu. El responsable de Pimec ha dit que cada persona que realitza les proves té capacitat per fer-ne una quinzena cada hora.

En el cas de Sant Fruitós, s'han instal•lat tres carpes amb tres sanitaris que realitzen les proves des de les onze del matí fins a les tres del migdia. El president de Pimec a la Catalunya Central, Esteve Pintó, ha dit que s'ha decidit portar la campanya a Sant Fruitós de Bages perquè es tracta del municipi més industrial de la comarca.