Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la platja de Barcelona durant un dia de pluja.

Missatge de Barcelona als ciutadans: no us acosteu a les platges

Barcelona activa el Pla Bàsic d'Emergència per mal estat de la mar en fase d'aleta | La Guàrdia Urbana ja ha tancat diverses platges

Alerta a Barcelona. L'Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d'Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d'alerta arran de les previsions meteorològiques i l'increment de l'alçada de les onades.

Aquest pla s'activa en fase d'alerta quan es poden produir onades de més de 2,5 metres amb una probabilitat alta, el litoral de la ciutat pateix els efectes del mar i hi ha perill per a les persones o de destrosses en el mobiliari. Arran de l'activació, el consistori demana als ciutadans que evitin accedir a les platges i augmentin la precaució.

A més, està prohibit accedir als espigons i entrar a l'aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

La Urbana tanca les platges

La Guàrdia Urbana de Barcelona s'ha desplegat al litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades per evitar riscs per a les persones. 

La policia ha dit via twitter als habitants de Barcelona que, a poder ser, no s'acostessin a la platja durant aquest dilluns, 14 de març. 

Un cap de setmana mogut pel temporal 

Els Bombers van rebre una trentena d'avisos per incidències lleus relacionades amb l'episodi de pluges a Catalunya des de divendres al vespre.

Les actuacions es van centrar a retirar aigua de baixos i pàrquings, fer assistències per petits despreniments i retirar arbres caiguts a la via, essencialment a les comarques gironines i de Barcelona.

D'altra banda, el Parc Fluvial del Besòs va activar durant la tarda del dissabte la fase d'alerta del seu pla d'emergència per possible crescuda del canal central, mentre que Protecció Civil ja va activar durant el matí l'alerta del pla INUNCAT pel temporal amb risc d'onades superiors als 4 metres al litoral nord.

Cal destacar, en aquesta línia, que la precipitació va afectar el passat cap de setmana part del territori, concentrant-se molt a les comarques de Girona.

Durant aquesta setmana, a més, val a dir que la previsió a Catalunya no millora. S'esperen, de fet, més pluges i ventades arreu del país al llarg d'aquest dilluns, 14 de març, i dimarts, 15 de març.