Palafrugell tanca per quart cap de setmana seguit totes les seves platges per l'alta l'afluència de banyistes

L'Ajuntament es mostra «molt preocupat» per la massificació i la falta de prevenció per part de clients de l'oci nocturn

Pla obert de la Platja de Tamariu aquest diumenge 12 de juliol de 2020 plena de banyistes
La platja de Tamariu de Palafrugell s'ha omplert un cap de setmana més de banyistes. | ACN

Palafrugell ha hagut de tornar a tancar les seves platges per la gran quantitat de banyistes que hi havia aquest diumenge. Es tracta del quart cap de setmana seguit que han d'impedir l'accés a les vuit platges del municipi. A les deu del matí ja se n'havien tancat cinc, les més petites — la d'En Calau, la de Port Bo, la Platgeta, la de Port Pelegrí i la de la Malespina —.  Com és habitual, la del Canadell a Calella de Palafrugell, la de Tamariu i la de Llafranc han estat les que han trigat més a omplir-se.

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, diu que això demostra que les mesures preses «funcionen». A les dotze del migdia d'aquest diumenge ja no es podia accedir a cap de les vuit platges de Palafrugell. Llafranc, la més gran, ha estat la darrera a omplir-se, i tot i això, desenes de banyistes s'han quedat fent cua per tal d'esperar que d'altres marxessin per poder entrar.

L'Ajuntament, «tranquil» davant la situació

L'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, explica que aquesta situació és «recurrent» des de la darrera setmana de juny, i s'ha repetit cada dissabte i diumenge d'aquest mes de juliol. Piferrer, però, assenyala que estan «tranquils», ja que l'ús de mascaretes és molt generalitzat, deixant de banda a la platja. «La veritat és que es fa molt estrany trobar algú que no la porti», remarca.

L'alcalde destaca que el control de l'aforament de les platges ha estat una mesura «essencial», ja que els municipis de Calella de Palafrugell, Tamariu i Llafranc veuen com es dispara el nombre de veïns durant l'estiu.

Preocupació pels clients de l'oci nocturn

On no està tan tranquil l'Ajuntament és en l'oci nocturn del poble. Piferrer reconeix la preocupació que tenen per l'aparició de diversos vídeos a les xarxes socials on es veuen clients que no respecten la distància de seguretat ni porten mascareta. «Tots hem estat joves, però hem d'anar amb molt de compte», assenyala el batlle.

De fet, des del consistori es van reunir el divendres passat amb els propietaris d'aquests establiments per intentar fixar el compliment de les mesures, especialment entre els més joves. Tot plegat arriba just després dels rebrots en diferents zones de Catalunya, una d'elles a Figueres.


Comentaris

envia el comentari