Exterior de la Casa Batlló de Barcelona en el primer dia de reobertura després del tancament pel coronavirus amb visitants fent cua

La plantilla de la Casa Batlló iniciarà una vaga per denunciar «abusos» en les condicions laborals

A la Sagrada Família es viu quelcom similar

La plantilla de la Casa Batlló, subcontractada per l'empresa Staffpremium, començarà aquest dijous una vaga per denunciar «abusos» en les seves condicions laborals. Així ho ha anunciat el sindicat SUT en un comunicat on se citen greuges com la «imposició» de contractes temporals «fraudulents» o l'aplicació del conveni d'Hostesses i promotors de venda en lloc del de Lleure Educatiu i Sociocultural.

En paral·lel, continua la vaga del personal d'atenció al públic de la Sagrada Família, que també subcontracta una empresa externa (MagmaCultura), i en el marc de la qual també aquest dijous s'ha de celebrar una reunió entre el comitè de vaga i l'empresa per mirar de desencallar el conflicte.

Segons el sindicat SUT els treballadors de la Casa Batlló fa anys que «pateixen la imposició» de contractes temporals recurrents per part de les diverses empreses que han gestionat el servei, «a una escala tan fraudulenta que només dos treballadors, d’una plantilla de més de 40, tenen un contracte indefinit». La resta, asseguren, són obligats a signar una baixa voluntària després de tres anys de contracte i s'incorpora nou personal.

D'altra banda, exposen que amb l'aplicació del conveni d'Hostesses i promotors de venda els salaris són inferiors al que consideren just. I a això hi sumen, darrerament, una rebaixa de jornada «unilateral» del personal desafectat de l'ERTO per la crisi sanitària. També denuncien una rebaixa del preu per hora dels treballadors en les 'Nits Màgiques', una de les activitats principals de la Casa Batlló, sense negociació ni avís previs.

Continua la vaga a la Sagrada Família

El mateix sindicat recorda que continua la vaga iniciada el 26 de setembre pel personal de servei i atenció al visitant de la Sagrada Família (contractat per l'empresa MagmaCultura. Després de dos caps de setmana en què aquest servei s'ha vist afectat per la vaga, aquest dijous el comitè de vaga i l'empresa han de mantenir una trobada per tractar punts calents, com la demanda de desafectació de l'ERTO de més treballadors, disposar d'un calendari laboral anual o «posar fi a l'abús» d'hores complementàries per part de l'empresa. «Si no s’arriba a cap acord en la reunió, la vaga seguirà el següent dissabte i diumenge», avisen.