Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diverses persones passejant per Palma de Mallorca amb emoticones de sol, núvols i un interrogant

Plourà la setmana que ve?: Aquest és el temps que s'espera des de dilluns

Arriben novetats pel que fa al temps i les temperatures que s'esperen per a la segona setmana d'aquest mes de juliol

Aquest cap de setmana moltes regions d'Espanya han experimentat pluges i tempestes intenses, especialment al nord i al centre del país.

L'episodi d'inestabilitat atmosfèrica viscut aquest dissabte va ser provocat per una massa d'aire fred arribada des de l'Atlàntic. Un escenari que va portar un notable descens de les temperatures i condicions meteorològiques adverses, les quals continuaran persistint al llarg de diumenge.

Però no per molt de temps, ja que la segona setmana de juliol portarà un canvi significatiu, amb el retorn de la calor i el bon temps. Les temperatures pujaran significativament, aconseguint valors molt alts cap al final de la setmana, especialment a l'interior i al sud del país.

Muntatge amb un cotxe travessant un toll d'aigua i diversos emojis de pluja i trons
Després d'un cap de setmana plujós, torna l'estabilitat | Europa Press, catalunyadiari.com

Adeu tempestes: dilluns tornen el sol i la calor

A partir de dilluns, les condicions meteorològiques començaran a millorar. Tot i que encara s'esperen algunes pluges residuals al nord i al nord-est peninsular, gran part del país començarà a experimentar un augment de les temperatures. Els núvols es dissiparan progressivament, donant pas a cels més clars a pràcticament tot el territori.

Els xàfecs podrien persistir fins dimarts en zones com Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc i Castella i Lleó. Ara bé, de cara a dimecres es consolidarà la tendència de millora. Les temperatures augmentaran notablement, especialment al sud i a l'est d'Espanya.

Una dona passant molta calor per Sevilla amb un ventall
Torna el sol i les altes temperatures a tot el territori | Europa Press

Ciutats com Sevilla i Còrdova podrien assolir màximes properes als 40 graus. S'esperen màximes de 35 graus a Madrid i Badajoz. Al nord, encara que l'ascens tèrmic serà més moderat, també es notarà una millora significativa en el temps.

La segona meitat de setmana guanya estabilitat

Per dijous i divendres, s'espera que l'estabilitat atmosfèrica s'afermi a tota la península. Les altes pressions dominaran el panorama, garantint cels clars i temperatures en ascens a pràcticament totes les regions.

Madrid, per exemple, podria registrar temperatures màximes de fins a 37 graus, mentre que al litoral mediterrani es mantindran al voltant dels 30-32 graus.

Muntatge d´homes caminant sense camisa durant l´estiu amb un emoji del sol i una foto petita d´un termòmetre
De cara al pròxim cap de setmana tornen a pujar les temperatures | Europa Press, Getty Images Signature, catalunyadiari.com

Cap de setmana marcat per les altes temperatures

El cap de setmana del 13 i 14 de juliol promet ser dels més calorosos de l'any. Les temperatures continuaran en augment i assoliran valors extrems a l'interior de la península.

A localitats del sud com Còrdova i Sevilla, no es descarta que els termòmetres superin els 40 graus. Al nord-est, incloent-hi Barcelona, s'espera un cap de setmana assolellat amb temperatures al voltant dels 35 graus.