Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona somrient sosté bitllets d'euro davant d'un ordinador, amb una imatge circular d'una oficina d'ocupació a la cantonada superior dreta.

L'elevat ajut que només pots demanar fins al novembre: el SEPE alerta

L'ajut de 5.280 euros del SEPE és una oportunitat que no pots deixar passar

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha llançat una advertència crucial per a tots els aturats i treballadors a temps parcial: l'ajut de 5.280 euros que pots sol·licitar només està disponible fins al novembre.

Aquest important ajut, dissenyat per donar suport als més vulnerables a la seva inserció laboral, té una data límit que no pots ignorar.

Muntatge d´una oficina de la Seguretat Social i un home sorprès
Aquesta és l'ajut de 5.280 euros que només podràs cobrar fins al novembre | Europa Press, Getty Images

En què consisteix l'ajut de 5.280 euros del SEPE?

L'ajut de 5.280 euros correspon a la Renda Activa d'Inserció (RAI), una prestació econòmica destinada a aquells que es troben en una situació de desocupació prolongada i que tenen dificultats per reincorporar-se al mercat laboral.

La RAI proporciona un suport mensual de 480 euros durant un període d'11 mesos i acumula un total de 5.280 euros. Aquest ajut està dissenyat per ser un salvavides temporal mentre els beneficiaris busquen feina.

Per què aquest ajut només està disponible fins al novembre?

El SEPE ha indicat que a causa d'ajustos pressupostaris i de la reestructuració de les polítiques d'ocupació, la RAI només es podrà sol·licitar fins al novembre.

Muntatge d´oficina del SEPE amb mà amb bitllets
El SEPE eliminarà diversos ajuts a partir de novembre | Europa Press, Getty Images

Després d'aquesta data, és possible que l'ajut sigui modificat o fins i tot eliminat, depenent de les decisions governamentals. Aquest límit de temps busca incentivar els possibles beneficiaris a actuar ràpidament per assegurar el seu suport financer.

Requisits per accedir a l'ajut del SEPE

Per poder accedir a la RAI, has de complir els requisits següents:

  • Has d'estar inscrit com a demandant d'ocupació i sense feina remunerada.
  • Ser menor de 65 anys.
  • No tenir ingressos superiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI), cosa que equival a 1.134 euros mensuals.
  • Pertànyer a algun dels col·lectius següents: desocupats majors de 45 anys, persones amb discapacitat, emigrants retornats o víctimes de violència de gènere, violència sexual o violència domèstica.

A més, has d'haver esgotat prèviament totes les prestacions per desocupació a què tenies dret.

Una dona passant per davant d'una oficina d'ocupació i uns bitllets d'euro
L'ajut de 5.280 euros proporciona un alleujament econòmic | Ptnimages, Europa Press

Com sol·licitar l'ajut pas a pas

Sol·licitar la RAI és un procés senzill, però has d'actuar ràpidament a causa de la data límit de novembre. Primer, has de sol·licitar una cita prèvia a les oficines del SEPE per presentar la teva sol·licitud de manera presencial.

També pots optar per fer la sol·licitud a través de la Seu Electrònica del SEPE. Necessitaràs un certificat electrònic, Cl@ve o DNI electrònic per completar el procés.

Assegura't de tenir tota la documentació requerida, incloent-hi la teva identificació, justificants d'ingressos i qualsevol altre document que demostri la teva pertinença a un dels col·lectius vulnerables.