Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home amb expressió de sorpresa mirant un ordinador portàtil, mentre al fons sobserva una reunió de negocis amb una tauleta i documents.

Si vols feina fixa, aquest és el lloc al qual has d'optar: el SEPE ho confirma

El mercat laboral espanyol és ple d'oportunitats, especialment en sectors com l'hostaleria i l'agricultura

Al competitiu món laboral espanyol, el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha revelat recentment quines són les feines més buscades pels empleats al país.

Liderant la llista es troben els cambrers assalariats, consolidant-se com la professió amb major nombre de contractacions. Aquesta tendència reflecteix la sòlida base de la indústria de l'hostaleria a Espanya, impulsada pel turisme i la demanda creixent de serveis d'aliments i begudes.

Una dona amb expressió de sorpresa sosté les ulleres davant d'una oficina plena de persones treballant en ordinadors.
Aquesta és la feina amb més contractacions d'Espanya | g-stockstudio de Getty Images, Deagreez

Els cambrers, la feina estrella a Espanya

Segons les dades proporcionades pel SEPE, els cambrers assalariats encapçalen la llista amb 1.579.822 contractes realitzats. Aquesta xifra demostra la importància del sector de l'hostaleria al mercat laboral espanyol.

El treball de cambrer no només ofereix nombroses oportunitats d'ocupació, sinó que també és un punt d'entrada accessible per a molts sense requerir una formació acadèmica específica.

Altres feines destacades a la llista del SEPE

A més dels cambrers, el SEPE ha identificat 14 feines més que estan marcant tendència al mercat laboral espanyol.

Una dona somrient amb un suèter groc sosté un telèfon mòbil mentre dues persones es donen la mà al fons, amb documents i una tauleta sobre la taula.
Les dades del SEPE confirmen que els cambrers assalariats són els més buscats | Dean Drobot, Arturmarciniecphotos

Els peons agrícoles, amb 1.082.635 contractes, són essencials per mantenir el sector agrícola en funcionament, destacant-se en tasques de camp i producció agrícola.

Per la seva banda, els peons de les indústries manufactureres, amb 1.034.133 contractes, són fonamentals en la producció i assemblatge de productes, assegurant la continuïtat de la indústria manufacturera.

El personal de neteja d'oficines, hotels i altres establiments similars compta amb 841.187 contractes i garanteix la higiene i el manteniment de diversos espais. Els venedors a botigues i magatzems, amb 819.109 contractes, són clau en el sector retail, oferint atenció al client i gestionant vendes a botigues i magatzems.

A l'àmbit agrícola més específic, els peons en hortes, hivernacles i jardins tenen 358.744 contractes, especialitzant-se en la producció agrícola en espais controlats. Els peons del transport de mercaderies i descarregadors, amb 337.934 contractes, són vitals per a la logística i distribució de mercaderies, facilitant el transport i la descàrrega de productes.

Recepció d'un hotel amb diversos treballadors i una silueta d'una dona de mitjana edat
Hi ha una gran varietat de feines que també presenten un alt nombre de contractacions | Getty Images

A la cuina, els ajudants amb 299.889 contractes donen suport a la preparació d'aliments i manteniment de la cuina en restaurants i establiments similars.

Els monitors d'activitats recreatives i d'entreteniment, amb 296.574 contractes, organitzen i supervisen activitats recreatives i proporcionen entreteniment i benestar a diverses comunitats. Els cuiners assalariats, amb 286.552 contractes, preparen aliments i gestionen cuines a restaurants, hotels i altres establiments d'aliments.

En l'àmbit administratiu, els empleats amb tasques d'atenció al públic, amb 284.332 contractes, gestionen tasques administratives i ofereixen atenció al client a diverses oficines i empreses. Els paletes, amb 260.116 contractes, són essencials en la construcció, encarregant-se de l'edificació i la reparació d'estructures.

Al sector sanitari, els auxiliars d'infermeria hospitalària, amb 202.750 contractes, donen atenció i cura a pacients en hospitals i centres de salut. Els conductors assalariats de camions, amb 187.973 contractes, transporten mercaderies de llarg a llarg del país, assegurant la distribució eficient de productes. Finalment, els peons de la construcció d'edificis, amb 187.379 contractes, donen suport a la construcció d'edificis, duent a terme diverses tasques manuals a l'obra.