Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona somrient assenyalant cap a l'entrada d'una oficina d'ocupació de la Comunitat de Madrid.

El SEPE té milers d'ofertes aquest estiu per a empleats sense experiència ni estudis

Aquestes són les 2.841 ofertes del SEPE que no requereixen ni experiència al sector ni estudis complets

Al competitiu món laboral actual, trobar feina pot semblar una tasca titànica, especialment per a aquells que no compten amb experiència prèvia o estudis formals.

Tot i això, el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) està revolucionant aquesta percepció amb milers d'ofertes de treball accessibles per a tothom.

Home somrient amb polze cap amunt sostenint un ordinador portàtil davant d'una oficina d'ocupació amb bitllets de 500 euros en primer pla.
El SEPE ofereix vacants a persones amb estudis primaris incomplets | SEPE, Shopping King Louie, anaterate, PixaBay

Amb 2.841 ofertes de feina disponibles, que no requereixen estudis primaris complets, el SEPE es posiciona com una porta oberta a noves oportunitats per als que busquen integrar-se al mercat laboral sense necessitat de tenir un títol acadèmic.

Ocupació per a tothom: sense experiència ni estudis requerits

El SEPE ha identificat una demanda creixent en sectors que no exigeixen una formació acadèmica específica ni experiència laboral prèvia.

Entre aquests, destaquen perfils com a cambrer, paleta, xofer i constructor. Aquests llocs no només ofereixen una entrada ràpida al món laboral, sinó que també ofereixen l'oportunitat d'adquirir experiència i habilitats valuoses en el procés.

Una dona somrient amb un telèfon mòbil a la mà davant d'una oficina d'ocupació.
El SEPE ofereix milers de vacants per treballar a la construcció o com a cambrer o xofer | SEPE, Dean Drobot

Un dels perfils més sol·licitats és el de cambrer. La indústria de l'hostaleria sempre està a la recerca de personal disposat a aprendre i créixer en un entorn dinàmic i de moviment ràpid.

Ser cambrer no només implica atendre taules, sinó també desenvolupar habilitats interpersonals, d'organització i de gestió del temps. A més, és una feina que ofereix flexibilitat horària i la possibilitat de guanyar propines, cosa que pot ser un incentiu addicional.

El sector de la construcció és un altre camp amb una alta demanda de treballadors. Les vacants de paleta i constructor no requereixen experiència prèvia i són una excel·lent oportunitat per als que desitgen aprendre un ofici que sempre tindrà demanda. Aquests llocs de treball ofereixen estabilitat i la possibilitat de progressar dins del sector, adquirint noves competències i certificacions en el camí.

Fotomuntatge de dues persones a una taula d'oficina de treball i al capdavant una dona sorpresa
El SEPE té milers d'ofertes esperant per tu | 89Stocker, Deagreez de Getty Images

El perfil de xofer també és altament sol·licitat. Amb l'expansió dels serveis de logística i de transport, la demanda de conductors ha augmentat significativament.

No es requereix una formació específica, més enllà de comptar amb un permís de conducció adequat, cosa que en fa una feina accessible per a molts. A més, ofereix l'oportunitat de recórrer diferents indrets i, en molts casos, horaris flexibles.

Com accedir a aquestes ofertes del SEPE

Accedir a aquestes ofertes de feina és senzill. El SEPE proporciona una plataforma en línia on els interessats poden cercar i postular-se a les vacants disponibles.

El procés és intuïtiu i està dissenyat per facilitar la cerca de feina a tots els ciutadans, independentment del seu nivell d'estudis o experiència laboral.