Imatge d'un home caminant sota la pluja.

Les pluges tornen a Catalunya aquesta tarda: 17 comarques en alerta per tempesta

Les precipitacions podrien venir acompanyades de tempestes i calamarsa

Tornen les pluges! Aquesta tarda de diumenge tocarà treure l'impermeable i les botes d'aigua, ja que s'esperen precipitacions, algunes en forma de tempesta, en bona part del territori. Aquestes pluges són de vital importància per a combatre la greu sequera que pateix tot Catalunya.

Després que ahir, dissabte, algunes comarques catalanes rebessin la visita de xàfecs, durant la tarda d'aquest diumenge, dinou de març, la meitat de comarques catalanes estaran afectades per les pluges. Aquestes podrien venir acompanyades de tempesta i calamarsa.

17 comarques en alerta per precipitacions

Aquest matí de diumenge ens aixecàvem amb un cel cobert a bona part del territori. La nuvolositat era major en el Pirineu, Prepirineu i comarques de Girona. Per altra banda, a les Terres de l'Ebre, els núvols eren escassos i el sol ha estat el principal protagonista.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Tot i això, al matí s'esperaven alguns xàfecs dispersos a punts del nord de la Catalunya Central i a comarques de Ponent. Però no serà fins a partir de migdia que s'esperen ruixats a totes les comarques del Pirineu, Prepirineu i Empordà, sobretot a zones de muntanya.

Imatge del temps per aquesta tarda de diumenge, 19 de març
Imatge del temps per aquesta tarda de diumenge, 19 de març | Meteocat

Es preveu que aquestes precipitacions siguin d'intensitat feble, o localment moderada. També s'espera que els xàfecs vinguin acompanyats de tempesta, en especial al Pirineu Oriental i comarques de l'Empordà, on localment és possible l'aparició de calamarsa.

Concretament, les comarques que estaran afectades per la pluja seran: la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Ripollès, el Berguedà, el Bages, el Moianès, l'Osona, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès, el Baix Empordà, la Selva, el Vallès Oriental i el Maresme.

El vent també serà present durant tot el dia

Pel que fa a la cota de neu se situarà entre els 1.600 i els 1.800 metres, malgrat que de forma puntual baixarà fins al voltant dels 1.400 metres. La temperatura màxima serà similar o un parell de graus per sota en general.

Com no podia ser d'altra manera, el vent bufarà fluix i moderat, de component sud i est al litoral català. Malgrat tot, al final de la jornada s'imposarà la tramuntana al nord de l'Empordà i el mestral a les Terres de l'Ebre. Ambdós d'intensitat fluixa o moderada, mentre que a la resta quedarà un vent fluix i de direcció variable.

De cara a les jornades vinents es mantindrà un clima suau amb temperatures que voltaran els vint graus en bona part de Catalunya. El sol serà el principal protagonista de cara a l'inici d'aquesta setmana de març.