Imatge d'un home després de vendre una butlleta guanyadora de la Loteria Nacional.

Pluja d'euros a Pamplona: cau el primer premi de la Loteria

Pamplona s'emporta un primer premi repartit també a Granada i Avilés

Festa gran a Pamplona després de caure a la capital navarresa el primer premi de la Loteria Nacional. L'administració número 6 del Carrer Olite de Pamplona va repartir el primer premi, valorat en 600.000 euros a la sèrie. El primer premi també es va repartir a Granada i Avilés.

El número premiat el darrer dissabte amb el primer premi de la Loteria Nacional va ser el 07861. El segon premi, de 120.000 euros, es va repartir a Navarra, Las Palmas, Còrdova i La Corunya, amb la combinació 72.349. Els premiats podran cobrar el premi a la seva entitat bancària.

El sorteig de la Loteria Nacional és un dels més populars a Espanya i s'hi juga els dijous i els dissabtes. També hi ha el Sorteig Extraordinari de Nadal, que se celebrarà el 22 de desembre del 2022. El sorteig del darrer dissabte va deixar una pluja de milions d'euros per diverses parts d'Espanya.

Festa gran a Pamplona

L'administració pamplonesa ubicada a la papereria Alfiil.be va vendre el número guanyadora només a una persona. «Com que és un premi tan gran, van directament al banc per recollir-lo», van comentar des de l'administració. El segon premi es va repartir al Carrer Major 15 de Santacara, amb 12.000 euros al dècim.

La administración 5 de la lotería de Granollers, en Barcelona, celebrando el premio dado en la Lotería de Navidad
Alegria compartida en diverses administracions. | CatalunyaDiari

Hi ha la casualitat que l'administració que va vendre el primer premi ja havia donat altres premis menors anteriorment. El primer premi ha suposat una explosió d'alegria entre els propietaris. «Això fa que et conegui més gent i hi juguin més», van afirmar.

Diversos clients han passat aquests dies per felicitar els propietaris de l'administració. Mentrestant, continua el misteri sobre la identitat del guanyador que s'emportarà 60.000 euros per número que va comprar. L'alegria es comparteix amb dos punts més d'Espanya, on també ha caigut el gran premi.

Granada i Avilés: alegria compartida

El bar Naranjal, al camí Quintanas de la Lluera, a Avilés, està de celebració després d'haver repartit el primer premi de la Loteria Nacional. «Aquest premi ens fa somiar», exclama Daniel, propietari de l'establiment. Allà es va vendre el dècim premiat amb desenes de milers d'euros.

«No sabem si en venem un o més, perquè de vegades s'animen familiars o amics i se'n porten un altre del mateix número», explica Daniel. Al seu bar avui penja el cartell 'Primer premi entregat aquí'. Un reclam certament suculent perquè augmentin les vendes en els pròxims sorteigs.

L'establiment ja va vendre un premi de la Bonoloto fa set o vuit anys i va repartir dos milions d'euros. Molts ja estan pensant a comprar les pròximes participacions en aquest local de la bona sort. A Granada també estan de celebració, ja que allà va caure el primer premi.

Va ser concretament a l'administració número 22 de Granada capital, situada a la Gran Via de Colón. Les localitats d'Alfacar i Chauchina, a la província de Granada, es van emportar també la seva part del pastís. També ho va fer l'administració ubicada al carrer Real de Churriana de la Vega.

Imatge de diversos tubs amb boletes de diferents colors de la loteria
L'Euromilions ha deixat un nou milionari a Sòria. | Getty Images

Un altre milionari a Espanya

El sorteig de la Loteria Nacional se celebra el dijous a les 21.00 hores i el dissabte a les 13.00 i 14.00 hores. Obtenen premi les persones que encerten les 5 xifres d'algun dels premis, o les aproximacions, les centenes, les extraccions o els reintegraments. Aquest és un dels sorteigs més antics d'Espanya.

Els participants poden adquirir els seus números a les administracions de Loteria de tota Espanya, o a través del web. S'emeten sèries de 100.000 bitllets cadascuna a 150 euros el bitllet, dividit en dècims de 15 euros. En total, es distribueixen en premis el 70 % de l'emissió, 105 milions d'euros.

Aquesta mateixa setmana s'ha conegut que un espanyol ha guanyat el premi El Millón de los Euromillones. Una administració d'Ólvega (Sòria) va vendre el codi guanyador d'aquest premi, valorat en un milió d'euros. El pot acumulat de l'Euromilions per a aquest divendres és de 127 milions d'euros.

▶️ El vídeo de la setmana