Una mà ensenyant una bola del sorteig de la Loteria de Nadal

El poble que ahir va enterrar un pare de família de 29 anys i on avui ha tocat la loteria

Fas uns dies, va morir un jove de Canet d'en Berenguer, on era molt conegut

L'atzar ha volgut que un cinquè premi de la Loteria de Nadal caigui a Canet d'en Berenguer (València), una localitat que està de dol per la mort d'un jove de 29 anys. El noi, que no estava vacunat contra la covid-19, és la primera víctima mortal de la sisena onada al Camp de Morvedre.

Era un pare de família molt conegut al seu poble, Canet d'en Berenguer, per ser un gran aficionat a l'esport. Va morir a finals de la setmana passada a conseqüència de complicacions del coronavirus. A més, és la segona persona jove que ha mort de covid al País Valencià en poques hores.

El noi va morir a Sagunt, però era molt conegut a la localitat on un cinquè premi de la Loteria de Nadal ha deixat un bon pessic. El número 92052 ha repartit 270.000 euros en diversos municipis, com València, Manises i Benidorm. I també a Canet d'en Berenguer, una localitat de 6.500 habitants de la costa valenciana.

Cinquè premi a Canet d'en Berenguer

Avui, des de les nou del matí, se celebra al Teatro Real de Madrid el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal 2021. De moment ja s'han cantat dos cinquens premis, el segon i el quart. El primer que ha aparegut ha estat un dels cinquens, el número 92052.

Gent celebran que els ha tocat la loteria
La Loteria de Nadal ha regat amb milions d'euros diversos municipis d'Espanya | Europa Press

Aquest premi està dotat amb 60.000 euros a la sèrie i 6.000 euros al dècim. Ha sigut el més matiner, ja que s'ha cantat 23 minuts després de començar el sorteig. La fortuna ha agraciat diversos municipis valencians, un dels quals és Canet d'en Berenguer.

El poble està de dol per la pèrdua d'un home molt estimat que ha mort de coronavirus. La víctima va perdre la vida a l'Hospital de Sagunt, dies abans que la Loteria toqués en aquesta localitat costanera, que ara es troba entre el dolor i l'eufòria.

«És una broma?»

La sorpresa s'ha produït a l'instant de conèixe's la combinació premiada amb el cinquè premi. En un estanc ubicat a la plaça del Castell, la propietària no s'ho podia creure: «És una broma?». Però, efectivament, havia repartit una petita part del cinquè premi amb el número 92052.

Aquesta estanquera, de nom Mari Carmen, estava molt contenta d'haver repartit un pessic d'aquest premi: sis mil euros per dècim. A més, ja havia repartit tres premis en sorteigs anteriors, segons ha explicat ella mateixa. Així doncs, Canet d'en Berenguer és un poble molt afortunat. Aquesta vegada, però, l'alegria dels que han guanyat la loteria s'ha vist entelada per una tragèdia.

El coronavirus s'ha endut una persona molt estimada al municipi. No se n'ha revelat la identitat, però sí que s'ha dit que era un gran aficionat a l'esport. La setmana passada, al País Valencià també va morir una persona molt jove, de 27 anys, a causa de la covid-19.

Pluja de milions i sisena onada a l'alça

La mort d'aquests dos joves respon a un increment de la incidència del virus a Espanya i, especialment, al País Valencià. Ja hi ha hagut 212 víctimes mortals al Camp de Morvedre, que ara mateix compta amb una taxa d'incidència de 228.

Un carrer ple de gent amb mascareta
Aquests dies, la sisena onada segueix a l'alça a Espanya | EP

Amb preocupació per l'augment de la incidència i a l'espera de saber quines restriccions s'imposaran per a les festes nadalenques, els espanyols porten tot el matí enganxats a la televisió. Mentre els contagis de coronavirus creixen, una pluja de milions rega desenes de localitats de tot el país. En alguns casos, com el de Canet d'en Berenguer, els premis s'han rebut amb una barreja de dolor i alegria.