Paisaje de la Isla de Lipari

Benvinguda de 30.000 euros: el poble de somni que et paga perquè hi vagis a viure

Tot i que ens trobem enmig d'una crisi econòmica, aquest poble us ho posa molt més fàcil

El món està ple de llocs d'ensomni, ciutats i pobles per a tota mena de persones. Hi ha un poble que et donaria una certa quantitat de diners a manera de gratificació per traslladar-hi la teva residència...

Al llarg de la nostra vida, podem conèixer persones que prefereixen viure a la ciutat i d'altres, en canvi, en un poble on la població de la civilització és força escassa.

Si t'agrada molt viatjar, segurament has visitat tota mena de ciutats. Hi ha ciutats més grans que tenen diferents tipus d'entreteniment i diversió i d'altres, en canvi, ciutats més petites o com se'ls anomena ciutat dormitori.

De vegades, sigui per feina o perquè simplement preferim canviar de residència, les famílies s'estableixen en un altre lloc. Fins i tot, moltes famílies es desplacen fora del país, o fins i tot del continent, ja que busquen un altre tipus de filosofia de vida.

Podem trobar gràcies a les xarxes socials, famílies o amics que recorren el món. En aquests casos, la seva feina consisteix a visitar ciutats diverses, coneixent altres cultures o aprenent altres idiomes.

Aquest estil de vida és molt emocionant, encara que no és per a tothom. Els treballs limiten molt poder traslladar-se i viure fora per conèixer i experimentar, per la qual cosa aquest tipus d'aventures podrien fer-se aprofitant els dies de vacances.

Rep fins a 30.000 euros per traslladar-te de residència

Alguna vegada has pensat a traslladar-te a una altra ciutat? Ets dels que busca viure a una altra ciutat i formar una família? De vegades escoltem notícies on s'incita les persones a establir-se en un determinat poble o ciutat amb una finalitat.

És el cas d'un llogaret situat a Salento, on l'administració municipal ha publicat les condicions especials per a aquesta iniciativa, la qual requereix persones i famílies que es vulguin traslladar i residir en aquest poble.

Aquest està ubicat a la part sud d'Itàlia, al territori de Presicce-Acquarica, molt a prop de Santa Maria di Leuca i les precioses platges de Salento. On s'organitza un festival dedicat a l'or groc, del qual en porta el nom.

L'Ajuntament de Salento busca repoblar el llogaret amb una aportació de fins a 30.000 euros per la compra d'un habitatge. La residència es denomina «Benvingut a Presicce Acquarica». Podrà cobrir fins al 50% de les despeses invertides a comprar un dels habitatges i renovacions amb un topall de 30.000 euros.

Dona donant un xec a un home.
Si penses mudar-te, aquest poble ofereix una ajuda molt interessant | Getty Images

Quines altres opcions hi ha disponibles?

Juntament amb aquest projecte, també s'han llançat altres iniciatives, destinades no només a repoblar, sinó amb la intenció d'incitar les persones a quedar-hi a viure, o invertir a la zona. Aquest conjunt de projectes ajuda a donar més valor i importància, cosa que genera oportunitats per al creixement i desenvolupament del poble.

La forma de finançar aquest tipus de projecte es farà gràcies als recursos financers públics, gràcies a uns incentius estatals rebuts des de fa deu anys al municipi de Presicce-Acquarica.

Aquest mateix municipi, ja havia llançat amb anterioritat un altre tipus de publicació anomenada «Nuovo nati», relacionada amb els naixements, consisteix en un incentiu de 1.000 euros per cada nounat. Aquest tipus de mesures es va utilitzar per incentivar els naixements per sobre de 100, però el resultat no va ser gens favorable.

Si us ve de gust fer un gran salt en el futur i canviar d'aires, cada vegada són més les iniciatives d'aquest tipus, ja que suposen un augment de la població i així no deixar que el poble o la ciutat on es cregui no s'esvaeixi.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp