Un carrito de supermercado en el pasillo de un local comercial rodeado de productos

El conegut supermercat on l'OCU recomana comprar els productes de neteja

Si no saps on comprar els teus productes de neteja, aquest supermercat podria ser la clau

Tot i que, normalment, no ocupen l'atenció dels usuaris, la veritat és que els productes de neteja són un indispensable a qualsevol cistella de la compra. Potser no cal reposar-los tan ràpidament com altres productes, però sempre se'ns acaba colant algun neteja-vidres o frega-plats comprant.

Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha elaborat una llista que recull quins supermercats entren com els favorits a l'hora de comprar productes d'aquesta mena, tenint en compte el flux de clientela.

L'OCU sotmet 18 supermercats a examen

Amb intenció d'aclarir quin seria el millor supermercat per comprar productes de neteja, l'OCU ha estudiat el funcionament de les vendes en 18 supermercats o grans superfícies. Totes elles, distribuïdes per tota Espanya.

Per fer l'anàlisi, s'ha tingut en compte l'opinió de més de 5.000 consumidors. Depenent del supermercat, havien d'analitzar-ne el nivell de satisfacció respecte a la compra de productes de neteja, tenint en compte factors com la qualitat o el preu.

Entrada de una tienda de Mercadona con puerta transparente y cristal verde
Mercadona s'ha emportat la medalla | Mercadona

I a partir de les dades obtingudes, l'OCU ha pogut elaborar un rànquing que recull els «millors» supermercats on comprar aquest tipus de productes. Segons l'opinió dels usuaris, el primer lloc se l'enduria Mercadona. En aquest cas, la cadena valenciana sortia afavorida amb 18 punts per sobre de la mitjana obtinguda pels altres supermercats.

En segona posició, i trepitjant-li els talons, hi ha Carrefour. La cadena francesa no s'ha pogut alçar amb la victòria, però sí que és cert que compta amb nombrosos clients que compren els seus productes de neteja als seus establiments.

Quin va ser el supermercat amb menor puntuació?

I si ens fixem al darrer lloc, trobarem la cadena de supermercats BonÀrea. En comparació amb els seus contrincants, compta amb un 21% menys de clientela, segons el mitjà El Español.

Però no és l'única última posició de què disposa, ja que, pel que fa a la venda del pa, també es troba més de 20 punts per sota de la mitjana. Tot i això, pel que fa a la venda de carn, la cadena catalana es posiciona en primer lloc.

Amb això es demostra que no cal que hi hagi un supermercat que reuneixi les mateixes puntuacions en tots els productes. Així mateix, comptar amb una puntuació més baixa que la mitjana no indica exclusivament com és la qualitat del producte.

És a dir, que un usuari vagi a un supermercat i no a un altre pot ser degut a molts factors. Entre ells, l'atenció al client, els preus, la qualitat dels productes, els horaris dels establiments, la possibilitat de fer la compra en línia...

Vinagre de enteja
Par valorar un supermercat, s'han de tenir en compte diversos factors | Getty Images

El supermercat més ben valorat pels clients

Fa només uns dies, l'OCU també va publicar un informe en què es recollia el llistat dels supermercats favorits dels usuaris. Es tracta d'una altra enquesta de satisfacció en què es posava el focus sobre els hàbits de compra a 39 cadenes de supermercats i hipermercats.

I després d'una anàlisi detallada, l'organització ha pogut assenyalar els millors valorats. En aquest sentit, destaquen les cadenes regionals, ja que són les favorites dels consumidors. En primera posició es troba Esclat, encara que la segona posició la comparteixen Costco, Bonpreu i Plusfresc en haver empatat amb la mateixa nota.

No obstant això, a les darreres posicions trobem cadenes com DIAMarket / DIA Maxi, La plaça de DIA o Condis, obtenint entre 68 i 66 punts, respectivament. Les notes obtingudes demostren que el grau de satisfacció continua sent positiu, però una mica menor en comparació amb altres cadenes.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp