Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El poble de Beget (El Ripollès)

El poble on venen cases per només un euro

No hi ha trucs, però si alguns requisits

Un bonic i pintoresc poble del sud d'Itàlia, Bisaccia, ha posat a la venda 90 edificis en ruïnes per només un euro cadascun.  La seva intenció és atraure famílies o grups d'amics que hi vulguin viure, ja que cada vegada estan més a prop de la despoblació.

No és el primer cop que un poble recórrer a aquesta tècnica a Itàlia. En declaracions a la CNN, el vicealcalde, Francesco Tartaglia, ha explicat que la part que està més abandonada és la més antiga i que està feta de cases agrupades que comparteixen entrada. És per això que assegura que «donem la benvinguda a famílies, grups d'amics, parents, persones que es coneixen entre si o inversors. Els animem a comprar més d'una casa per a tenir un impacte i donar nova vida».

Posen moltes facilitats als compradors

A més, ha explicat que posen facilitats a la gent, ja que, tot i que els compradors han de comprometre's a restaurar l'edifici, no és necessari tenir un nivell d'inversió mínim ni tampoc els exigeixen unes dates de termini determinades, poden disposar del temps que necessitin.

Segons Tartaglia, les cases pertanyen al mateix Ajuntament, pel que no és necessari negociar amb ningú, «això garanteix que el procés d'eliminació serà ràpid i fluid, no necessitarem perseguir als descendents dels antics propietaris ni tenir problemes a tercers».

També et pot interessar...