Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El portaveu d'Élite Taxi de Barcelona, Alberto 'Tito' Álvarez, intervenint a l'assemblea taxistes del 21 de gener de 2019 a plaça Catalunya

Els taxistes descarten fer vaga pel Mobile World Congress

El portaveu d'Elit Taxi i representants de la Generalitat s'han reunit aquest matí i han arribat a un acord per evitar possibles mobilitzacions

El portaveu d'Élite Taxi de Barcelona, Alberto 'Tito' Álvarez, intervenint a l'assemblea taxistes del 21 de gener de 2019 a plaça Catalunya
El portaveu d'Élite Taxi de Barcelona, Alberto 'Tito' Álvarez, intervenint a l'assemblea taxistes del 21 de gener de 2019 a plaça Catalunya | Catalunya Diari

Elit Taxi Barcelona ha defensat«donar una treva» i no convocar mobilitzacions per al Mobile World Congress (MWC) després de reunir-se aquest dimarts amb representants de la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Així ho ha explicat Tito Álvarez, el portaveu d’Elit Taxi, després de parlar aquest matí amb el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, David Saldoni, i la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi i regidor de Mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Sense mobilitzacions

El portaveu d’Elit Taxi Barcelona, l’associació de taxistes més representativa de l’àrea metropolitana, ha afirmat que durant la tarda d’aquest dimarts es reuniran amb les diferents associacions per consensuar i decidir la seva posició.

Álvarez ha descartat possibles mobilitzacions durant la celebració del Mobile World Congress, després que ambdues administracions  hagin respost a les demandes que els taxistes els havien plantejat per controlar l'activitat de vehicles de transport amb conductor (VTC).

«Lògicament,  si tu tens unes demandes i exigències i te les estan donant dins dels terminis que estàs demanant, no hi ha cap necessitat de mobilitzacions. Cal donar una treva, veure que tot això s’està complit i donar marge de confiança» ha declarat Álvarez als periodistes.

Noves mesures per als VTC

La reunió ha acabat amb un acord que satisfà les demandes dels taxistes. El portaveu d’Elit Taxi Barcelona ha valorat positivament que es fusioni el registre electrònic de vehicles VTC de la Generalitat amb el del Ministeri de Foment.

A més, el conductor haurà de fer constar al registre en quin moment rep l’encàrrec d’un trajecte i també quan recull els passatges. Aquestes mesures permetran controlar més exhaustivament si aquests vehicles respecten la precontractació de 15 minuts, vigent des de fa un any.

També et pot interessar...