Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, durant l’acte ‘Samuradipen’ en memòria de les víctimes de l’holocauste nazi al poble gitano. Madrid, 30 de juliol de 2020.

Podemos, de dol: Mor als 49 anys Yolanda Huergo

La política no ha pogut superar una malaltia que havia empitjorat durant les últimes setmanes
Yolanda Huergo, portaveu de Podemos Xixón-Equo
Yolanda Huergo ha mort després que una malaltia es compliqués durant les últimes setmanes | Twitter / @PODEMOS

Yolanda Huergo, qui va ser portaveu de Podemos Xixón-Equo, ha mort als 49 anys a causa d'una malaltia que s'havia complicat durant les últimes setmanes. Segons informen en ‘El Comercio’, feia diverses setmanes que Huergo estava ingressada a l'hospital de Cabueñes.

A més dels seus companys de partit, Ana González Rodríguez, alcaldessa de Gijón, ha volgut dedicar unes paraules a la morta: «Només em queda agrair i dignificar el seu treball, i anunciar que les banderes de la ciutat onejaran a mitja asta fins al dissabte en senyal de dol oficial per la seva defunció. Avui és un dia d'immensa tristesa per a mi i per a tota la corporació».

Dedicada a la lluita pels drets humans

Pel que fa a la seva trajectòria política, Huergo sempre ha estat vinculada a l'àmbit de l'urbanisme i ha estat lligada a diversos moviments socials per a la reivindicació de la llengua i els drets socials.

«Ens despertem amb la trista notícia de la defunció de la companya Yolanda Huergo, la nostra portaveu a l'Ajuntament de Xixón. Tot el nostre afecte per a la seva família i amics. El seu compromís, dedicació i la seva defensa dels drets humans ens acompanyaran sempre», han assenyalat des del compte oficial de Podemos en Twitter,

Yolanda Huergo va néixer en 1971, es va llicenciar en Dret per la Universitat d'Oviedo i va exercir durant anys com a funcionària a l'Ajuntament de Siero, principalment en l'àmbit de l'urbanisme.