Tot el que es podrà fer durant la fase 3 segons el BOE

De moment, només les 4 illes més avançades entraran dilluns en aquesta fase

Passeig de Sant Joan, a Barcelona, plena de gent, 26/04/2020
La fase 3 comença aquest dilluns a La Graciosa, el Hierro, la Gomera i Formentera | CatalunyaDiari.cat

Aquesta pròxima setmana hi haurà diverses regions que ja poden avançar a la fase 3 de la desescalada. És el cas de les illes la Graciosa, el Hierro, la Gomera i Formentera, les quals van començar una setmana avançades en la fase 1. Ara ja s'han pogut conèixer algunes novetats d'aquesta fase 3 que s'han confirmat amb la publicació del BOE aquest mateix dissabte. 

El primer gran i important canvi és sobre les reunions socials, en les quals ja es permetran ajuntar grups de fins a 20 persones. A més, en aquesta nova franja s'eliminen del tot les franges horàries, així les persones majors de 70 anys o de risc podran sortir quan vulguin. 

Canvis en bars, restaurant i comerços

Un altre dels canvis és que a l'interior de bars i restaurants podrà augmentar la seva capacitat al 50%, en comparació al 40% que poden tenir en fase 2. I, a més, ja es podrà consumir a la barra. Les terrasses podran passar a tenir fins a un 75% de la seva capacitat. Tot i això, els bars d'oci nocturn i discoteques encara no obriran. Els hotels sí que podran obrir per fi les seves zones comunes, però amb només un 50% de l'aforament. 

Si parlem de comerços, botigues al detall i locals a l'interior de centres comercials, es podran obrir amb un 50% del seu aforament. També s'afegeix fins a un 40% la capacitat en les zones comuns i zones recreatives d'aquests centres. 

Altres establiments que es poden tornar a obrir amb l'arribada d'aquesta fase, però només amb la meitat del seu aforament, són els casinos, establiments de jocs col·lectius de diners i d'atzar, salons de joc, salons recreatius, rifes i tómboles i locals específics d'apostes. 

Novetats en activitats culturals i de lleure

El turisme actiu i de natura passa a poder fer-se en grups de fins a 30 persones. Es tornen a permetre també les activitats de temps lliure, com campaments, dirigides a la població infantil i juvenil.

Al seu torn, augmenta al 50% de la seva capacitat la gent que podrà anar a museus i a sales d'exposicions i tornen les activitats a aquests i a les biblioteques. En cinemes, teatres, auditoris, circs es permetrà un 50% de l'aforament, sempre que no superin les 800 o les 80 persones, a l'aire o en espais tancats respectivament.


Comentaris

envia el comentari