Polèmica del Govern amb la factura de la llum: envien la gent a «dinar de restaurant»

L'Institut Català de l'Energia ha esborrat la piulada que ha fet a Twitter, però molts usuaris de la xarxa social han capturat la publicació

Les noves tarfies de l'energia elèctrica, per trams horaris, ha portat tot un seguit de crítiques pel que molts han titllat d'un increment encobert en la factura de la llum. Així mateix les xarxes socials també s'han omplert de bromes i mems des del passat 1 de juny. A aquesta darrera modalitat, s'hi ha sumat aquest dijous l'Institut Català d'Energia de la Generalitat de Catalunya, amb una polèmica piulada a Twitter, a través del perfil oficial de l'organisme.

Així, en una publicació feta aquest dijous a les 14 hores, el perfil oficial de l'Institut Català d'Energia ha recomanat a la gent anar a dinar a un restaurant. La piulada, que ja ha estat esborrada, diu: «Si cuines amb energia elèctrica i encara t'has de fer el dinar, ull!». La publicació continua amb una afirmació que ha creat polèmica entre els usuaris de la xarxa social: «Si sumes el menjar i l'electricitat, potser millor dina de restaurant».

Alguns usuaris han retret la piulada, que finalment ha estat retirada per l'Institut Català d'Energia. «Miserables», «Lamentable», «Vergonya» o «Quina barra», han estat alguns dels comentaris que els tuitaires han realitzat a la xarxa social.

L'Institut Català d'Energia intenta justificar el tuit assegurant que era «una hipèrbole» per conscienciar

L'organisme de la Generalitat ha intentat justificar la piulada amb un altre tuit, que també han acabat esborrant. En la publicació, s'espolsaven la responsabilitat assegurant que «la norma que regula les tarifes és estatal». Així mateix, asseguraven que havien utilitzat «una hipèrbole» per cridar l'atenció.

La piulada esborrada acaba assegurant que «mai hem volgut ofendre, sinó conscienciar dels trams de la nova #facturaelèctrica».


Comentaris

envia el comentari