Polèmica a RTVE Catalunya pel nomenament de la nova directora d'informatius

L'entitat defensa que «l'ostentació personal cap a l'independentisme» de Rosa Maria Quitllet posa en risc la pluralitat

Estudis de RTVE
Polèmica a RTVE pel nomenament de Rosa Maria Quitllet com a directora d'informatius a Catalunya. | Catalunya Diari

Societat Civil Catalana considera que RTVE s'ha entregat al separatisme a Catalunya amb el nomenament de Rosa Maria Quitllet com a nova directora d'informatius a Sant Cugat del Vallès. Segons l'entitat, «l'ostentació personal cap a l'independentisme de la nova directora d'informatius posa en risc la pluralitat d'un mitjà de comunicació que paguen tots els ciutadans».

SCC creu que la decisió és «deixar encara més orfes els catalans que també ens sentim espanyols»

En un comunicat, SCC defensa que l'Estat ha de prendre mesures «per evitar que els líders independentistes ocupin de manera hegemònica l'espai cultural i mediàtic». «Entregar la línia editorial d'uns informatius a qui s'ha mostrat obertament contrari a valors constitucionals és deixar encara més orfes els catalans que també ens sentim espanyols», afegeix l'entitat.

SCC lamenta «profundament» que s'hagi donat més importància a una determinada manera de pensar que a la professionalitat de la persona que ha d'ostentar aquest càrrec directiu. I ha qualificat de «desconcertant» que els òrgans estatals siguin els que «obrin les portes al separatisme perquè controli tots els àmbits de la vida catalana».

«Convertir RTVE Catalunya en una cadena calcada en ideologia i contingut a TV3 no ajuda en absolut a fomentar la convivència entre catalans, sinó que pot agreujar més l'odi i la divisió generats des de l'inici del procés», afegeix Societat Civil Catalana en el comunicat que han fet públic aquest dimecres, dia 1 de juliol.

Rosa Maria Quitllet forma part de la plantilla de RTVE des de fa trenta anys

Rosa Maria Quitllet Magriñà és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va entrar per oposicions a RNE Barcelona el 1990. Actualment és redactora dels Serveis Informatius de RNE a Catalunya i des del 2010 s'encarrega de la coordinació i edició dels informatius del cap de setmana.

Abans va ser editora de l''Edició Migdia' i responsable de la coordinació matinal amb la redacció central. També durant 16 anys ha dirigit el programa 'Retalls'. És professora associada a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.


Comentaris

envia el comentari