cambrera

Polèmica a un restaurant de Lleida perquè la cambrera no parla català

La clienta és professora de francès i diu sentir «passió per les llengües i Catalunya»

La polèmica per la llengua emprada per una cambrera d'un restaurant de Lleida ha incendiat les xarxes socials.

Segons avançava aquest passat diumenge 'Crónica Global', una clienta d'un restaurant de Lleida s'ha queixat públicament a través del seu compte personal a Twitter, que una cambrera no va saber ni parlar-li, ni entendre el català.

Els problemes amb el vi i l'oli

Tal com explica en els diferents tuits, els problemes van arribar quan va demanar-li un vi «de la terra», i la cambrera va oferir-li un Rioja. Tanmateix, la disputa va seguir quan els clients volien oli i, una vegada més, la treballadora no va saber interpretar les seves paraules.

La indignació de la clienta, tal com afirma ella mateixa, no anava en contra de cap llengua en concret, sinó en defensa de la catalana, ja que considera que és «trist haver de fer aquest exercici constant per fer-te entendre a casa amb la teva llengua. I encara n'hi ha que posen en dubte la immersió lingüística!». En aquest sentit, a més a més es queixa que la cambrera li digués que parlar el català és molt difícil.

Una cambrera brasilera

Això no obstant, el propietari del restaurant ha assegurat que la seva treballadora és brasilera i que, a causa del poc temps que porta a Catalunya, encara no sap parlar el català. També assegura que és la primera vegada que algú es queixa per aquest motiu i que, de fet, durant el sopar de la clienta que ha fet pública la seva queixa, ningú li va dir res personalment.

Finament, davant l'enrenou provocat pels tuits de la clienta, aquesta es va veure obligada a aclarir unes hores més tard que: «Això no va contra cap llengua. Va de defensar-ne una, del dret a fer-la servir i de la crida a no canviar-la». Cal destacar que la clienta és, segons descriu al seu perfil, professora de francès i diu sentir «passió per les llengües i Catalunya».

També et poden interessar...