La Policia Local de Sabadell disposarà de pistoles tàser

El ple municipal ha aprovat la moció perquè el cos policial compti amb aquest element de protecció

La Policia Municipal de Sabadell comptarà amb pistoles tàser com a element de protecció i seguretat. El ple municipal ha donat llum verda a la moció, que inicialment havia presentat Cs i s'hi ha sumat el PSC com a grup proposant. Ha obtingut el suport de Cs, el PSC, JxCat i Podem, mentre que La Crida i ERC s'hi han oposat.

Els socialistes han pres la decisió després que l'intendent en cap del cos policial sabadellenc hagi emès un informe favorable a l'ús d'aquest element de defensa personal. Des del cos de la Policia Local s'exposa que les pistoles tàser només s'utilitzaran en casos «d'especial gravetat» i que s'assignaran al cap de torn pròximament.

 

Els agents rebran una formació específica sobre l'ús de les pistoles tàser

D'acord amb el text de la moció, la proposta parteix de l'evidència que existeix un «buit existent» entre l'ús de la porra i l'arma de foc, en situacions que requereixin una imminent actuació policial cos a cos entre l'agent i l'agressor. Per això, es planteja l'ús de les tàser com a «opció vàlida per a la reducció física una vegada la mediació, el diàleg o la negociació no ha donat un resultat positiu».

  

A més, els agents rebran una formació específica per familiaritzar-se amb l'ús de l'arma. No obstant, l'informe subratlla que només s'ha de fer servir en episodis «d'especial gravetat»  en què la velocitat d'actuació pot derivar en un menor risc tant per l'agressor com per la víctima i el mateix agent. 

També et pot interessar...