Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un agent de Policia Nacional amb els braços creuats, i al cercle, diversos bitllets de 50 euros

La Policia Nacional alerta de la nova estafa de moda: un ingrés inesperat

La nova estafa es porta a terme a través del joc en línia el que la fa encara més perillosa per a molts

En els darrers dies, la policia ha alertat sobre una nova modalitat d'estafa que està afectant nombrosos ciutadans. Es tracta de l'"estafa de l'ingrés inesperat".

Aquesta és l'estratègia que els delinqüents utilitzen per enganyar persones desprevingudes i robar-los els seus diners. Aquest tipus d'estafa ha generat preocupació entre les autoritats i la població, per això és crucial estar informat i prendre precaucions.

En què consisteix l'estafa de l'ingrés inesperat

El modus operandi d'aquesta estafa és relativament senzill però molt efectiu. A més, el problema és que comença després d'un enllaç compartit per poder jugar en línia. Això fa que siguin moltes les víctimes.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una mà amb una cartera i al capdavant un jubilat preocupat
El parany comença a partir d'un enllaç per jugar en línia | Getty Images, Backyard Productions, Pixelshot

Els estafadors envien un enllaç amb un suposat accés a aquestes cases de joc en línia. Després que la víctima completi la informació personal, amb el DNI i les dades bancàries, comença a jugar.

El problema ve quan els delinqüents comencen a enviar amenaces. La raó és que suposadament han accedit a les teves dades. És a dir, compten amb tota la teva informació personal i bancària.

La policia adverteix aquesta nova estafa

Aquesta estafa sembla recent, però això no la fa pas menys perillosa. Amb el pas del temps, els delinqüents van perfeccionant les tècniques i ara són molt sofisticades. De vegades, és impossible detectar-les.

Un home treballa amb el seu ordinador, i al cercle, un mòbil amb la pantalla de Google i un cadenat
Els delinqüents demanen diners a canvi de les dades | Getty Images, PixaBay

Després que la persona afectada comenci a donar llargues als estafadors, aquests continuen amb els trucs. Demanen diners perquè la víctima recuperi les dades. Quan tot sembla oblidat, apareix un ingrés inesperat al compte de l'usuari.

Passat un temps, la víctima rep una trucada al·legant que l'ingrés va ser un error i sol·licitant que se'ls tornin els diners. La Policia recomana ignorar per complet aquesta trucada.

El parany darrere del reemborsament

El problema sorgeix quan la víctima accedeix a tornar els diners. Els estafadors proporcionen un compte bancari per fer la transferència, però aquest compte no hi pertany.

En realitat, el compte és d'una altra víctima, i els diners transferits s'utilitzen per blanquejar fons obtinguts de manera il·lícita. D'aquesta manera, els delinqüents aconsegueixen moure els diners sense ser detectats. La persona que realitza la transferència es pot veure involucrada en activitats il·legals sense saber-ho.

Muntatge d'una persona ficant la targeta en un caixer i una rodona amb bitllets d'euro
Fan un ingrés inesperat per blanquejar diners | España Diario TIPS

Consells de la Policia per evitar ser víctima de l'estafa

Amb l'objectiu de protegir els ciutadans, la Policia llança aquests consells:

  • Verificar els ingressos: si reps un ingrés inesperat, verifiqueu-ne la procedència abans de prendre qualsevol acció. Contacta amb el teu banc per obtenir més informació.
  • No compartir informació personal: mai no comparteixis les teves dades personals o bancàries amb desconegudes. Els estafadors poden utilitzar aquesta informació per cometre fraus.
  • Contactar amb la policia: si sospites que has estat víctima d'una estafa, contacta immediatament amb la policia. Ells podran assessorar-te sobre els passos a seguir i ajudar-te a protegir-te.
  • Desconfiar de trucades i missatges: si reps una trucada o missatge sol·licitant la devolució d'un ingrés inesperat, desconfieu. Els estafadors solen utilitzar tàctiques d'urgència per pressionar-te a actuar ràpidament.