Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Restaurant

El popular restaurant de Catalunya que reobre després de 4 anys

L'establiment obrirà el mes de juny

El sector de la cuina catalana disposa de grans professionals amb reconeguts restaurants. Una de les dones més conegudes de l'àmbit és Carme Ruscalleda, famosa pels seus plats elaborats i a la vegada propers als gustos populars.

La cuinera catalana és una de les xefs més reconegudes del panorama gastronòmic actual. L'any 2018 va anunciar el tancament permanent del seu restaurant de tres estrelles Michelin 'Sant Pau', situat a Sant Pol de Mar, pertanyent a la comarca del Maresme.

Bones notícies per als amants de la cuina d'autor. Perquè, sembla ser, que 4 anys després la cuinera, obrirà, de nou, les portes de l'establiment la primera setmana del mes de juny a la mateixa localitat.

Hi haurà novetats

Segons avança 'La Vanguardia', el cèlebre restaurant reobrirà amb alguns canvis. En primer lloc, ho farà amb un nou nom 'Cuina Sant Pau' i al capdavant no hi serà Ruscalleda. 

El seu fill, Raül Balam Ruscalleda, juntament amb Murillo Rodrigues Alves, el seu associat, seran els encarregats de donar-li novament vida al 'Sant Pau'.

L'essència de Carme Ruscalleda es mantindrà al nou restaurant

Encara que el seu fill serà qui es posarà al capdavant del projecte, Balam ha reconegut a 'La Vanguardia' que, en algunes ocasions, se serviran els àpats més emblemàtics de la seva mare. 

D'aquesta manera, el seu objectiu és commemorar els menús en els quals la seva mare tant va treballar en el 'Sant Pau' durant els 30 anys que va estar en actiu.

Carme Ruscalleda i el seu fill
El fill de Carme Ruscalleda estarà al capdavant del nou restaurant. | EP

Es va rehabilitar de l'addicció a les drogues

Raül Balam Ruscalleda és un cuiner català fill de la famosa xef Carme Ruscalleda i Toni Balam. 

L'any 2013 va rebre dues estrelles Michelin per la seva feina com a cuiner al restaurant de la seva mare 'Moments' de l'Hotel Mandarin Oriental.

Durant el mateix any, per tal de superar la seva addicció a l'alcohol i la cocaïna, el xef va ingressar a un centre de rehabilitació. Episodi de la seva vida que va relatar en el documental 'Camí Lliure'.

L'any 2020 era xef del restaurant 'Moments' de Barcelona, el qual dirigia amb la seva mare i del 'Drac de Calella'. Establiment de cuina contemporània i de proximitat, exclusiu de l'Hotel Sant Jordi Boutique de Barcelona.