Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotografia d'un supermercat

El popular supermercat que acaba d'anunciar que marxa de Catalunya: «Ens entristeix»

La companyia ha anunciat que ha deixat d'operar al nostre territori

Molt males notícies per als clients catalans d'un conegut supermercat en línia. Fa només uns dies, l'empresa tancava de manera definitiva al nostre territori i deixava d'operar a nombroses ciutats. La companyia acumulava milers de comandes de forma diària. N'hi havia a diverses ciutats de Catalunya, com ara Barcelona, però també a altres ciutats del nostre país, per exemple: Madrid, València, Alacant, Pamplona, Bilbao, la Corunya, Màlaga, etc.

El supermercat que anuncia la seva retirada del mercat

Parlem de la plataforma Lola Market, propietat de Glovo, que ha deixat d'operar oficialment a totes les ciutats esmentades. En un comunicat dirigit a tots els seus clients, assenyalaven: «Ens entristeix profundament informar que Lola Market tancarà les seves operacions i ja no podrem seguir lliurant-li les comandes de supermercat».

Mitjançant aquesta plataforma de repartiment, els clients podien comprar en línia a diversos supermercats i tenir la comanda a casa una hora després de fer-la, segons el seu portal web. D'aquesta manera, era possible comprar productes tant de grans superfícies com ara Mercadona o Lidl, així com d'establiments tradicionals o especialitzats. Com que els clients podien seleccionar productes de diferents botigues, rebien a casa una compra molt variada gràcies als repartidors.

Pla desenfocat de l'interior d'un supermercat
Els clients podien fer la compra en diversos establiments. | Getty Images

Per desgràcia per als clients més habituals, va deixar d'estar operativa de manera oficial el 5 de novembre, només 13 mesos després d'haver estat adquirida per Glovo. Tot i això, des de Glovo insten els consumidors que continuïn fent les comandes a la seva plataforma.

Els motius del tancament de la plataforma

La disminució de comandes per l'increment en els preus ha estat el motiu principal del tancament. A això se li suma que la cadena funcionava com a intermediari entre client i botiga, per la qual cosa cobrava una comissió als supermercats. Tot i això, molts establiments optaven per afegir aquest suplement dins de la comanda. Un recàrrec que no tots els clients estaven disposats a pagar, tenint en compte també el preu de l'enviament.

Un altre factor important ha estat perdre Lidl com a supermercat disponible per fer comandes. Mentre la majoria de supermercats tenen plataformes pròpies per comprar en línia, la companyia alemanya era l'única que només estava disponible a Lola Market. Un cop trencada la relació comercial entre els de Glovo i la companyia alemanya, molts usuaris no van voler tornar a fer comandes si no tornava Lidl. Segons algunes ressenyes, la presència d'aquest supermercat era l'única cosa que els diferenciava d'altres serveis.

Lidl
Un cop trencada la relació amb Lidl, molts clients hi van quedar decebuts. | Lidl

Amb intenció de suplir les necessitats dels seus treballadors, la companyia ha confirmat que els seus «esforços se centren ara en donar suport a tots els empleats afectats, sigui mitjançant la recerca d'oportunitats dins de la companyia o en la transició a nous llocs de treball».

No és l'única companyia que ha tancat recentment

La crisi existent al món 'delivery' és innegable. Les petites plataformes del 'quick-commerce (en català, 'comerç ràpid') han de fer front a grans companyies com ara Glovo o Uber. A causa de la gran influència de les altres empreses, cada vegada és més difícil fer-s'hi un lloc.

Fa només uns dies, una altra coneguda companyia se sumava a la decisió presa per Lola Market. El supermercat en línia Gorillas va decidir deixar d'operar al nostre territori a causa del reduït flux de comandes. Malgrat les dificultats al nostre mercat, la plataforma de compra en línia reuneix el 90% dels seus ingressos en altres països com ara els Estats Units, França o el Regne Unit.

Totes dues semblen seguir els passos de Gopuff, la plataforma de repartiment que va tancar de manera definitiva el darrer agost: una decisió que va provocar l'acomiadament de més de 200 treballadors.