Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels procs vietnamites a Sant Pere i Sant Pau

Els porcs vietnamites de SPiSP es reprodueixen i dupliquen la seva població

La població d'aquests animals ha passat en els últims mesos de 19 a 38 exemplars | L'ONG Nova Eucària demana a l'Ajuntament de Tarragona l'esterilització dels mascles i un tancat per controlar la colònia

Imatge dels procs vietnamites a Sant Pere i Sant Pau
Imatge dels porcs vietnamites a Sant Pere i Sant Pau. | TarragonaDigital

 

La colònia de porcs vietnamites que viuen al Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau s’ha reproduït en els últims temps i, ara mateix, ja està formada per 38 animals, duplicant el seu número, que fins ara era de dinou. El president de l’ONG Nova Eucària, Toni Teixidó, assenyala a TarragonaDigital que «38 són els que ha comptabilitzat la cuidadora, però en haver-hi moltes cries el número podria ser superior».

 

Teixidó explica que «hi ha molta consanguinitat i moltes de les cries no prosperen, però des que supervisem la colònia fa dos anys hem passat d’una parella de porcs vietnamites fins als 38 animals actuals».

 

El president de Nova Eucària afirma que «l’esterilització dels mascles per aturar la reproducció sense control, així com fer un tancament per tal de tenir controlada la colònia són prioritats i durant la campanya electoral tots els partits van signar el compromís perquè així fos». Tot i això, Teixidó lamenta que «ens hem reunit amb el nou equip de govern, però fa tres setmanes que no tenim cap comunicació», alhora que recorda que «hi ha un projecte dissenyat, només falta posar-hi els diners».

 

Els porcs vietnamites viuen al Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. | Nova Eucària

 

Fa poc menys d’un any, es va organitzar una jornada d’esterilització dels mascles per part de l’entitat animalista, però des de l’anterior equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona es va prohibir, amenaçant, segons l’associació, «amb l’aplicació de la Llei Mordassa».

 

L’Ajuntament de Tarragona ha explicat a aquesta redacció que segueixen treballant per donar solució a la problemàtica i que en unes setmanes esperen poder comunicar notícies al respecte. Segons ha pogut saber ‘Tarragona Digital’, la tinent d’alcalde de Benestar Animal, Carla Aguilar, es reunirà amb membres de l’ONG Nova Eucària pròximament.  

 

L'incendi del Camí de l'Àngel no afecta la colònia

L’incendi que es va produir aquest dilluns al Camí de l’Àngel, a tocar del Parc de la Muntanyeta, no va tenir afectació pels porcs vietnamites. Toni Teixidó explica que «en tot moment van estar controlats, encara que una mica nerviosos, segons ens va informar la cuidadora». El que sí es va produir aquest mateix dilluns, és la mort de la truja Marta, durant el part, i el rescat i posada en acollida d’una porca vietnamita abandonada perquè no havia aconseguit ser acceptada per la colònia.

 

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

 

La colònia del Parc de la Muntanyeta es va formar fa un parell d’anys i des de llavors no ha parat de créixer, fins a arribar als 38 membres actuals. En el seu dia, una botiga del barri de SPiSP venia aquests animals exòtics que es van posar molt de moda i molts d’ells van acabar abandonats al parc, ja que en un any i mig poden arribar als 90 quilos de pes.

 

Actualment, una cuidadora s’encarrega de portar-los menjar i aigua cada dia, amb l’ajuda de diverses persones voluntàries. Aquests voluntaris dediquen el seu temps i diners a protegir la colònia dels porcs vietnamites, amb el suport de Nova Eucària.