YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Port de Barcelona presentarà dimecres el Pla Estratègic 2021-2025

El pla posa l'accent en la sostenibilitat i es planteja l'objectiu que la infraestructura esdevingui un Smart Logistics Hub el 2040

Imatge aèria del moll de creuers del port de Barcelona el 15 de maig de 2020
El Port de Barcelona presentarà aquest pròxim dimecres el IV Pla Estratègic 2021-2025 | ACN

El Port de Barcelona presentarà el pròxim 13 de gener, a les 12 hores, el IV Pla Estratègic 2021-2025, en un acte que comptarà amb la presència de la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i el director general, José Alberto Carbonell. Durant la trobada, que es farà de manera telemàtica, es donarà a conèixer l'estratègia del Port de Barcelona en el futur més immediat, fins a l'any 2025, i a més llarg termini, en l'horitzó 2040. Així mateix, s'explicaran els diversos objectius plantejats i que la infraestructura haurà d'aconseguir en els pròxims anys. 

Cal recordar que aquest IV Pla Estratègic 2021-2025 va ser aprovat inicialment pel consell d'administració del Port de Barcelona el passat 21 de desembre. En aquest sentit, el pla posa l'accent en la sostenibilitat i es planteja l'objectiu que la infraestructura esdevingui un Smart Logistics Hub el 2040, caracteritzat per la seva «sostenibilitat, multimodalitat, agilitat, resiliència i transparència», segons va explicar el Port de Barcelona en un comunicat.

Tres àmbits d'actuació a curt termini

D'altra banda, el pla identifica tres àmbits a complir a curt termini: el creixement del valor del comerç exterior que passa pel Port de Barcelona fins als 70.000 milions d’euros l’any 2025, el 50% dels molls de contenidors i ro-ro electrificats i disposar d’una xarxa provisional i connexions OPS consolidades o amb projectes d’electrificació en marxa.

Pel que fa a la sostenibilitat social, es vol incrementar la força laboral, fins a arribar a les 40.000 persones treballant diàriament o regularment al Port de Barcelona, així com augmentar la qualitat del treball.

Un increment del 13% en el tràfic de mercaderies durant el mes de novembre

El tràfic total de mercaderies al Port de Barcelona es va incrementar un 13% al novembre —el darrer mes de què es tenen dades— en relació amb el mateix mes de l’any passat, quan encara no havia arribat la pandèmia, amb 5,6 milions de tones. D’aquesta manera, es va capgirar la tendència negativa dels darrers mesos després de l’impacte de la Covid-19 en els intercanvis comercials.

En aquest sentit, el Port de Barcelona va destacar el comportament que han tingut els contenidors, amb un increment del 24% durant el mes passat, fins als 302.889 TEU, xifra que suposa un increment del 3,2% respecte el novembre del 2019. En aquesta partida, destaquen les exportacions, amb 69.156 TEU.


Comentaris

envia el comentari