Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb persona conduint i logo de la DGT

Si la policia veu això al teu parabrisa, rebràs una contundent multa de la DGT

La DGT insisteix en com n'és d'important que no hi hagi res que obstrueixi la visió del conductor quan està al volant

La Direcció General de Trànsit (DGT) és molt clara a les seves normatives per garantir la seguretat viària. Per fomentar una conducció segura, a Espanya comptem amb tota mena de regulacions. En aquest sentit, un dels dubtes més comuns té a veure amb l'ús dels típics suports amb ventosa al parabrisa.

Aquests dispositius són molt útils per col·locar el mòbil o el GPS, sobretot als vehicles més antics, però el seu ús indegut pot comportar multes. Per això, és fonamental conèixer la normativa per evitar que la policia ens acabi multant.

És legal portar un suport amb ventosa al parabrisa?

La normativa de la DGT no prohibeix explícitament l'ús de suports amb ventosa al parabrisa. Tot i això, hi ha certes condicions que has de complir per evitar una multa. La clau és que el suport no ha d'obstruir la visibilitat del conductor, per la qual cosa no el pots col·locar a qualsevol part del parabrisa.

Suport amb ventosa per a telèfon mòbil al parabrisa del cotxe
Molta atenció on portes posat aquest suport | Africa Images

Per evitar problemes amb la DGT, és recomanable col·locar el suport amb ventosa a una zona del parabrisa que no interfereixi amb el teu camp de visió. La millor opció és situar-lo a la part inferior del parabrisa, preferiblement al centre o al costat del copilot. D'aquesta manera, no obstaculitzarà la teva visió de la carretera i podràs accedir fàcilment al dispositiu.

Quan et pot multar la DGT per portar un suport al parabrisa?

La DGT et pot multar si considera que el suport amb ventosa està col·locat de manera que obstrueix la teva visibilitat. Segons l'article 18 del Reglament General de Circulació, "el conductor d'un vehicle està obligat a mantenir la llibertat de moviments pròpia". A més, la norma també destaca la importància de cuidar "el camp necessari de visió i l'atenció permanent a la conducció".

Diversos vehicles circulen per una autovia, i al cercle, un conductor ensenya un paper a un guàrdia civil
Ves amb compte en col·locar el suport per a mòbils al cotxe | Europa Press

Si un agent de trànsit considera que el suport amb ventosa impedeix la teva visibilitat, et pot imposar una multa de fins a 200 euros. En qualsevol cas, es tractarà d'una valoració una mica subjectiva de l'agent de policia.

Segueix aquests consells per evitar ser multat

  • Col·loca el suport a una zona segura: La part inferior del parabrisa és la millor opció.
  • Revisa la normativa: Estigues informat sobre les actualitzacions de la DGT per evitar sorpreses.
  • Usa suports homologats: Assegureu-vos que el suport que utilitzeu estigui homologat i compleixi amb les normatives de seguretat.
  • Evita distraccions: Encara que el suport estigui ben col·locat, evita manipular el dispositiu mentre condueixes.

Si prefereixes no arriscar-te a una multa, hi ha altres opcions per col·locar el teu mòbil o GPS al cotxe. Els suports que es fixen a les reixetes de ventilació o al tauler de control són alternatives segures i legals. Aquests dispositius no interfereixen amb la vostra visibilitat i us permeten accedir fàcilment al vostre dispositiu.