Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del centre de la ciutat portuguesa de Lisboa durant la pandèmia de Covid-19

El país proper a Espanya que acaba d’anunciar que torna al toc de queda

El govern portuguès limita la mobilitat nocturna als 45 municipis més afectats per la Covid-19

Portugal torna enrere. Les autoritats lusitanes han tornat a imposar un toc de queda des de les 23.00 hores als els municipis amb risc alt o molt alt. La mesura s'introdueix per a tota la població sense excepcions, quelcom que significa que les persones que ja comptin amb el certificat de vacunació tampoc podran circular després de l'hora esmentada.

La ministra d'Estat i de la Presidència de Portugal, Mariana Vieira da Silva, ha detallat que els municipis afectats són els que han registrat avaluacions d'incidència més altes. «Són els municipis amb 240 casos per cada 100.000 habitants als quals apliquem una restricció addicional per a donar resposta a la situació que vivim», ha indicat. Vieira da Silva ha matisat que la situació en la qual es troba Portugal actualment no pot comparar-se «amb molts moments difícils que ha travessat el país en l'últim any i mig», però «és una situació greu». 

«Una situació descontrolada és quan no se segueix i es prenen mesures per a controlar-ho. El Govern l'està fent» ha justificat mentre detallava: «S'ha d'entendre que Portugal està en una situació més difícil (...) no ha deixat d'empitjorar i tots necessitem prendre mesures en aquest assumpte». 


Els casos de coronavirus segueixen a l'alça a Portugal


La Direcció General de Salut (DGS) té registrats 830.224 positius des de l'inici, la qual cosa suposa 2.449 més que el dimecres, mentre que la xifra de morts ascendeix a 17.101, cinc més.

Només a la regió de Lisboa i Valle del Tajo s'ha actualitzat el balanç amb 1.339 casos addicionals, malgrat les restriccions aprovades els últims caps de setmana. Al Nord corresponen altres 566 positius, mentre s'observa de prop l'evolució dels contagis a Porto.

La variant delta, detectada per primera vegada a l'Índia, és ja majoritària entre els nous casos a Portugal, la qual cosa ha portat per exemple al fet que Alemanya limiti els viatges des de territori lusità.