Imatge d'una sortida de sol a Verges, Baix Empordà

La calorada del cap de setmana no durarà molt: Temps a Catalunya el dissabte 3 de juliol del 2021

Les TºC tocaran sostre a prop de la costa, però ja s’entreveuen nous canvis. Més intervals de núvols i ruixats de tarda al nord

Les temperatures  han fet un clar salt endavant divendres amb calor  de ple estiu que ha deixat més de 35º a Ponent. Un ambient de canícula que es mantindrà en l’inici del primer cap de setmana de juliol. De fet, pot fer encara una mica més de calor  al litoral i prelitoral amb més xafogor  i nits tropicals.

No obstant, els termòmetres  ja recularan una mica al Pirineu dissabte. Diumenge fins al migdia la calor  es mantindrà intensa, inclús més forta a la costa sud., però a la tarda arribaran canvis. L’entrada de tramuntana a l’Empordà i el gregal a la costa farà baixar de cop la calorada.

Tot plegat amb força sol en conjunt, però arribaran més bandes de núvols. Dissabte tindrem un cel enterbolit entre mig matí i primera hora de la tarda, però els núvols  creuaran ràpidament d’oest a est. Diumenge el cel estarà més canviant.

A les tardes creixeran nuvolades  amb més ganes al nord que poden deixar ruixats  al Pirineu. No se’n descarten alguns d’aïllats també a l’interior nord-est, Prepirineu i extrem nord de la Catalunya Central.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dissabte 3 de juliol

De cara al dissabte, 3 de juliol, la calma continuarà, però arribaran alguns canvis. Entre mig matí i primeres hores de la tarda creuaran bandes de núvols  d’oest a est. A estones, poden deixar el cel enterbolit o mig ennuvolat, però creuaran a gran velocitat i acabaran marxant.

També hi haurà alguns núvols  baixos a primeres i últimes hores en trams de la costa, especialment de la meitat sud. A la tarda creixeran nuvolades  a punts de muntanya que poden deixar alguns ruixats  al voltant del Pirineu. Tot i aquestes interferències, el sol dominarà en conjunt.

Les temperatures  pujaran encara més a les comarques del litoral i prelitoral amb calor  i xafogor  intenses. A la resta seguirem amb valors semblants, tot i que ja amb un lleuger descens al nord de Lleida. Moltes màximes de 31º a 36º, potser més altes a Ponent i l’Ebre, i nits de més mal dormir a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 3 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 4 de juliol

Pel que fa al diumenge, 4 de juliol, hi haurà alguns intervals de núvols  més. Un cel una mica més canviant que no comportarà més problemes. Tornaran a repetir-se els núvols  baixos a primeres i últimes hores a la costa i xàfecs  de tarda al Pirineu.

No se’n descarten d’aïllats al Prepirineu i interior nord-est. Les temperatures  poden tocar sostre al la Costa Daurada, on el vent reescalfat  dispararà els termòmetres. A la resta farà molta calor  fins al migdia, mentre que a la nit costarà més dormir al litoral i prelitoral.

No obstant, a la tarda entrarà la tramuntana  a l’Empordà i el gregal  a gran part de la costa. Això farà que puguem tenir un canvi sobtat de temperatura. Serà un aire més fresc que farà baixar els termòmetres  en aquests punts i al nord-est.

Mapa de previsió a Catalunya el 4 de juliol del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

La setmana que ve la començarem amb termòmetres  normalitzats, tot i que potser tenim un nou pic tòrrid dimarts i dimecres. Tot i això, no sembla que la calor forta s’instal·li força dies, ja que tornaria a refrescar posteriorment.