Imatge exterior restaurant El Molí de la Barita a Viladrau, Osona

Posen a la venda el seu restaurant a Catalunya i la resposta els impacta: mai vist

És un dels restaurants més emblemàtics de la zona i ja té diversos interessats

Bones notícies pels visitants del parc natural del Montseny. Un dels restaurants més populars de la zona, està revisant les candidatures per cedir el negoci.

El Molí de la Barita, a la recerca del relleu

Va ser el dia 10 d'agost que la plataforma Repoblem va publicar l'anunci que se cedia El Molí de la Barita. La masia, situada a la carretera de Vic, a prop del parc natural del Montseny, al municipi de Viladrau (Osona), va decidir traspassar el negoci per la «manca de relleu generacional».

El local es va quedar sense personal fa dos anys i la propietària li va demanar al seu fill, que és cuiner, que se'n fes càrrec temporalment, però actualment té altres projectes a la mà, així que resulta impossible aquest relleu.

L'anunci de la masia

Davant d'aquesta situació, Repoblem, una iniciativa que connecta persones del món rural a través de les xarxes, es va encarregar de publicar l'anunci amb la informació necessària:

«Se cedeix masia amb restaurant i habitatge, a peu de carretera, a les portes del parc natural del Montseny. Negoci en funcionament, emblemàtic i popular amb més de 80 anys d'història», va informar la plataforma.

El negoci compta amb «390 m², dos menjadors, un aforament per a 100 persones. Zona de pàrquing. L'establiment disposa d'habitatge independent que requereix determinades reformes», complementava amb un telèfon de contacte per a qui estigués interessat.

Pluja d'ofertes

11 dies després de l'anunci, la propietària del Molí de la Barita, que s'està a punt de jubilar, ja té un grapat de propostes, concretament una seixantena.

L'anunci del trasllat ha tingut una gran rebuda d'emprenedors que volen aconseguir el mític negoci, que va obrir les portes per primera vegada fa més de 80 anys.

«És més una qüestió emocional, no és fer negoci»

L'equip de TV3 va tenir l'oportunitat de parlar amb un dels responsables del negoci. Guillem Boi Masvidal, propietari i cuiner, assegura que «la meitat s'han mostrat interessats a venir-la a veure» i que «començarem a donar cites per a aquells que vulguin venir».

Els propietaris no volen tancar el negoci, així que proposen cobrar el lloguer i volen que abans de res es conservi l'essència del Molí de la Barita.