Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotografia d'una dona amb mascareta.

Desvelen les possibles restriccions que hi podria haver a Espanya per Setmana Santa

La guerra contra la Covid-19 encara no s'ha acabat i la Setmana Santa es presenta com tota una incògnita

La Setmana Santa ja és gairebé aquí. Quan falta tot just un mes pel seu tret de sortida, però, ens envaeix una gran pregunta: què passarà amb les mesures anti-covid? N'hi haurà?

I és que després de passar el pitjor de la sisena onada, sembla que el coronavirus donarà una mica de treva de cara a les properes festes, que tindran lloc a mitjans del mes d'abril.

En aquest cas, fem referència a allò que té previst la Junta d'Andalusia de cara a una època d'allò més especial. En les darreres hores, de fet, el govern andalús ha posat sobre la taula quines seran les restriccions a prendre respecte al coronavirus de cara a la Setmana Santa.

Les possibles restriccions de cara a la Setmana Santa

A més de referir-se a les restriccions de Setmana Santa, el conseller andalús Jesús Aguirre, va plantejar al Consell Interterritorial de Salut la retirada de les màscares a les escoles. I és que el seu objectiu és que després de la Setmana Santa aquestes hagin desaparegut de les aules.

Fotografia Setmana Santa.
Revelen les possibles restriccions que es duran a terme per Setmana Santa. | GTRES

Aquest s'ha referit a les probables restriccions que hi podria haver a la Setmana Santa. El conseller ha assenyalat que s'haurà d'usar mascareta quan estigui en una situació de «bullici», però «poca cosa més», han estat les paraules textuals d'Aguirre.

Aguirre ha assenyalat que caldrà continuar mantenint les mesures sanitàries, però no hi haurà restriccions que «impedeixin gaudir al màxim» de la Setmana Santa. El conseller està content perquè aquest any ja existirà una certa normalitat de cara a aquesta festa religiosa després de dos anys sense celebrar-se.

D'altra banda, s'ha referit als informes de la Societat Espanyola de Pediatria que incideixen en els problemes d'aprenentatge que suposa per als nens veure els professors amb mascareta. I és que això suposa un dèficit en l'aprenentatge perquè no veuen els llavis els docents.

No ha de ser un assumpte «prioritari»

Per tant, la Junta d'Andalusia vol que es produeixi una retirada gradual de la màscara a les aules escolars, i per grups d'edat. El conseller de Salut i Famílies vol que «després de Setmana Santa, entrem en normalitat a les escoles», ha sentenciat.

A més, en una entrevista per a Canal Sur Radio, Aguirre no veu amb bons ulls l'aïllament dels menors de dotze anys. Parlem quan un contacte estret ha donat positiu per coronavirus, encara que no estiguin contagiats.

Fotografia de Jesús Aguirre, conseller de salut i famílies.
Jesús Aguirre, conseller andalús de Salut i Famílies, considera que hi haurà poques restriccions per Setmana Santa. | EUROPA PRESS

Aguirre ha recalcat que l'aïllament d'aquests nens, encara que no tinguin la pauta completa de vacunació, no ha de ser un assumpte «prioritari». I és que per al conseller, aquesta quarantena que ara han de fer per contacte amb un positiu hauria d'anar quedant en l'oblit.

La petició del conseller andalús sobre les restriccions a les aules

Jesús Aguirre ha dit que aquestes mesures es poden anar executant com més aviat millor, ja que el 99,5% de les aules estan lliures del virus. Així mateix, la incidència va «baixant» i està en 293 casos per cada 100.000 habitants al tram d'edat de zero a cinc anys. D'altra banda, la incidència es col·loca en 339 casos quan parlem de nens entre els cinc i els dotze anys.

Imatge d'una escola amb mesures covid19.
Demanen la retirada gradual de les mascaretes a les aules. | EUROPA PRESS

El conseller andalús va plantejar aquest dimecres al Consell Interterritorial de Salut aquest i altres assumptes relacionats amb les restriccions contra l'expansió del coronavirus.

Per la seva banda, Carolina Darias no va tenir una resposta concreta a la petició de diverses comunitats autònomes, que van sol·licitar la retirada de la mascareta a interiors. A més d'Andalusia, Múrcia, la Comunitat de Madrid i Catalunya també van demanar que es pugui romandre en espais interiors sense portar la mascareta.